Klus prezradil, kedy spustia inteligentnú domácu karanténu

TA3 TASR
18.5.2020 17:52

Spustenie tzv. inteligentnej domácej karantény na Slovensku je otázkou jedného, maximálne troch dní, predpokladá štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus. Uviedol to v pondelok na tlačovom brífingu.

Klus prezradil, kedy spustia inteligentnú domácu karanténu
TASR (ilustračná fotografia)

Aplikácia na tzv. inteligentnú karanténu má za sebou technické doladenie, ktoré prebiehalo v nedeľu. "Dnešným dňom by sa mala začať na vyhradenom hraničnom priechode, postupne počas celého týždňa by mala nabehnúť do plnej prevádzky," povedal Klus.

Ako však odpovedal na novinársku otázku o smart karanténe a repatriantoch, to je podľa jeho slov iná téma. "Tie posledné repatriácie, ktoré sa nám ešte zbiehajú, tak pri nich počítame so štátnou karanténou," dodal Klus s tým, že napríklad vo Veľkej Británii ostalo ešte niekoľko stoviek repatriantov, pričom mnohí z nich sa dnes už necítia v ohrození, ale viacerí sú z pomerne ohrozených sociálnych skupín.

"Máme obavu, že pokiaľ by neabsolvovali štátnu karanténu a išli by do smart karantény, mohlo by sa to v určitých oblastiach Slovenska obrátiť proti nám," dodal Klus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok