Futbalový reštart v Taliansku odložili. Kluby sa nedohodli s komisiou

TA3 SITA
18.5.2020 11:28

Serie A má problém na ceste k návratu k futbalu. Kluby najvyššej talianskej súťaže nedosiahli dohodu s príslušnou vládnou komisiou o podmienkach, za ktorých sa môžu začať skupinové tréningy jednotlivých tímov. Tie neodštartujú podľa plánu v pondelok 18. júna, ale sa oneskoria minimálne o niekoľko dní.

Hlavný rozpor spočíva vo vládnom nariadení, že v prípade čo len jedného pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u niektorého z hráčov, musí byť celý klub umiestnený do dvojtýždňovej karantény. Kluby sú toho názoru, aby skončil v izolácii iba dotyčný futbalista a ostatní jeho spoluhráči mohli ďalej pokračovať v tréningoch. Serie A by sa mala podľa pôvodného návrhu obnoviť 13. júna, ale čoraz častejšie sa objavujú aj protichodné názory o jej reštarte.

"Zatiaľ čo Juventus Turín, Lazio Rím či Inter Miláno vyjadrili odhodlanie pokračovať v sezóne 2019/2020, niektoré menšie kluby sa prikláňajú k záveru, aby sa za sezónou poznačenou pandémiou koronavírusu radšej urobila hrubá čiara," informuje portál španielskeho denníka AS. Za všetkých aspoň názor technického riaditeľa Udinese Pierpaola Marina: "Začať hrať 13. júna je šialená myšlienka. Bundesligisti začali trénovať s veľkým predstihom, kým spustili súťaž, aj tak majú veľa zranených hráčov."

Celá krajina bola dlhé týždne v karanténe, čo športovcom vrátane futbalistov prakticky znemožnilo pripravovať sa na znovuobnovenie ich súťaží.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok