Továrňou pri Benátkach otriasol výbuch, z miesta sa valil čierny dym

TA3 TASR
15.5.2020 16:57

Najmenej dve osoby utrpeli zranenia pri výbuchu v petrochemickej továrni v Mestre pri Benátkach. Priemyselný areál fabriky následne zachvátil požiar. Oblak hustého čierneho dymu bolo vidieť na kilometre ďaleko.

Chemickou továrňou v priemyselnej zóne v blízkosti talianskeho mesta Benátky v piatok otriasol výbuch a následne v nej vypukol požiar. Vzhľadom na riziko, že pri ňom mohlo dôjsť k úniku chemických látok do ovzdušia, miestne úrady obyvateľom mesta nariadili, aby sa zdržiavali vnútri a zavreli okná a dvere.

Podľa denníka Corriere del Veneto bol pri výbuchu zranený jeden zamestnanec chemickej továrne, ktorá sa nachádza v priemyselnej zóne Porto Marghera, vzdialenej len niekoľko kilometrov od historického centra Benátok. Agentúra DPA medzičasom informovala o dvoch zranených.

Agentúra Reuters dodala, že na miesto výbuchu a požiaru boli vyslané sanitky a hasičské vozidlá. Televízne spoločnosti priniesli videozáznam z miesta havárie, nad ktorým sa vznášali oblaky čierneho dymu viditeľné zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok