Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Amazon pridáva tablet Fire HD 8 Plus s bezdrôtovým nabíjaním

Amazon pridáva tablet Fire HD 8 Plus s bezdrôtovým nabíjaním
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon sa po dlhšej dobe rozhodla pre aktualizáciu svojich obľúbených a cenovo dostupných tabletov Fire HD 8. Navyše k tomu pridáva aj verziu tabletu, ktorá je určená pre deti, ako aj nový model Plus s podporou bezdrôtového nabíjania s technológiou Qi.

Aktualizovaný model tabletu Amazon Fire HD 8 je dodávaný s 8-palcovým displejom s rozlíšením 1 280 x 800, so štvorjadrovým procesorom s taktovacou frekvenciou 2 GHz a s 2 GB operačnej pamäte RAM. Na výber sú verzie s úložným priestorom 32 GB alebo 64 GB. Samozrejme nechýba možnosť zvýšiť kapacitu prostredníctvom karty microSD až na 1 TB. Spoločnosť Amazon tiež pribalila možnosť neobmedzeného cludového úložiska, ktoré je však vyhradené len pre obsah Amazonu a fotografie zhotovené pomocou tabletov Fire.

Aktualizovaný model tabletu Amazon Fire HD 8.

Výrobca sľubuje až 12 hodinovú výdrž batérie, pričom jej nabitie do plnej kapacity trvá prostredníctvom USB-C menej ako päť hodín. Tablet má v sebe zabudované je dvojpásmové Wi-Fi pripojenie a duálne reproduktory s podporou Dolby Atmos. S vašimi hovorenými otázkami je pripravená pomôcť digitálna hlasová asistentka Alexa. K dispozícii je tiež herný režim, ktorý zabraňuje zobrazovaniu notifikácií, ktoré by vyrušovali počas hrania.

Model tabletu Fire HD 8 Plus sa dodáva s 3 GB operačnej pamäte RAM a jeho batéria sa dá nabíjať aj pomocou bezdrôtovej nabíjacej základne, ktorá je kompatibilná s technológiou Qi. V prípade nabíjania batérie prostredníctvom 9 W adaptéra sa čas nabíjania cez USB-C port skráti o jednu hodinu v porovnaní so štandardným modelom tabletu. Kupujúci tiež získa šesťmesačný prístup k službe Kindle Unlimited.

Tablet Amazon Fire HD 8 Plus.

Verzia tabletu pre deti pozostáva zo štandardného tabletu Fire HD 8 s 32 GB úložiskom, ku ktorému sa pridáva masívne ochranné puzdro a ročný prístup k službe Amazon FreeTime Unlimited. Táto služba sprístupní viac ako 20 000 kníh, audio kníh, vzdelávacích aplikácií, hier a videí vhodných pre deti.

Všetky modely budú uvedené na trh začiatkom budúceho mesiaca. Tablet Fire HD 8 stojí 89,99 dolárov, model Fire HD Plus má cenovku 109,99 dolárov a za model tabletu pre deti zaplatíte 139,99 dolárov.

Verzia tabletu Amazon Fire HD 8 pre deti.