Ombudsmanka vystúpi so správou, v pléne bude i Čaputová

TA3 SITA
13.5.2020 06:48

Prezidentka Zuzana Čaputová sa zúčastní na rokovaní národnej rady. V pléne si vypočuje správu o činnosti verejného ochrancu práv za minulý rok. Poslanci sa budú okrem toho zaoberať aj správami ďalších štátnych inštitúcií.

Na rokovaní siedmej schôdze NR SR sa o 14:00 zúčastní aj prezidentka Zuzana Čaputová. Vypočuje si výročnú správu o činnosti verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej za rok 2019. Okrem ombudsmanky budú výročné správy prezentovať aj komisárka pre deti Viera Tomanová či predsedníčka Rady vlády pre vysielanie a retransmisiu Marta Danielová. Schôdza pokračuje druhým rokovacím dňom so začiatkom o 10:30.

Poslanci NR SR rokovali aj o novele zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov, ktorej cieľom je zefektívniť výberové konanie na obsadenie funkcie profesionálneho vojaka. Návrh zákona z dielne ministerstva obrany zároveň upravuje podmienky, za akých je možné prepustiť profesionálneho vojaka zo služby.

Členovia zákonodarného orgánu prerokujú aj návrh zákona od ministerstva kultúry, ktorý dočasne upravuje zmluvné podmienky realizácie verejných kultúrnych podujatí. Cieľom návrhu je upraviť zmluvné podmienky konania podujatí predovšetkým tak, aby nemožnosť konania podujatia nespôsobila neprimeranú negatívnu ekonomickú záťaž pre jeho usporiadateľa. Novela má zároveň za cieľ ponúknuť vhodné, respektíve náhradné alternatívy pre tých, ktorí sa mali na podujatí zúčastniť. Návrh zákona umožňuje aj širší prístup k podpore pre umelcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok