Železnice v Indii obnovili služby. Nakazených je vyše 70.000

TA3 TASR
12.5.2020 08:23

Počet prípadov ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým koronavírusom presiahol v Indii 70.000.

Železnice v Indii obnovili služby. Nakazených je vyše 70.000
SITA/AP

Za posledných 24 hodín zaznamenali indické úrady viac ako 3000 nových infekcií, čím sa celkový počet nakazených zvýšil na 70.756. V krajine doposiaľ podľahlo ochoreniu 2293 ľudí a vyliečilo sa 22.454.

V Indii stále platia prísne obmedzenia voľného pohybu osôb, vrátane zatvorených hraníc a pozastavenia väčšiny vnútroštátnej a tiež medzinárodnej dopravy. V dôsledku šíriacej sa nákazy COVID-19 indické úrady v marci zakázali všetky medzinárodné lety a tisíce indických občanov tak uviazli v zahraničí. Domáce a zahraničné letecké spoločnosti majú zakázané prevádzkovať pravidelné komerčné linky do 17. mája.

V niektorých menej rizikových oblastiach krajiny však dochádza k postupnému uvoľňovaniu karanténnych opatrení. Vo viacerých štátoch Indie sa opäť obnovili priemyselné aj stavebné aktivity. Otvorili sa takisto pobočky niektorých súkromných firiem a časť obchodov. Indická železničná spoločnosť tento týždeň obnovila po vyše mesiaci niektoré zo svojich služieb, čo umožnilo tisícom uviaznutých migrujúcich pracovníkov prepraviť sa späť do svojich domovských štátov.

Témy: India
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok