Legendárny futbalista prekonal nákazu: Taký slabý som ešte nebol

TA3 SITA
11.5.2020 14:05

Fínska futbalová legenda Jari Litmanen má úspešne za sebou nákazu koronavírusom. So 137 zápasmi a 32 gólmi rekordér fínskej reprezentácie priznal, že taký fyzicky slabý ako počas boja s ochorením COVID-19 sa v živote necítil nikdy predtým.

Legendárny futbalista prekonal nákazu: Taký slabý som ešte nebol
SITA/AP

Štyridsaťdeväťročný Litmanen prešiel viacerými príznakmi ochorenia, ktorým sa vo svete nakazili už vyše 4 milióny ľudí. Do nemocnice však nemusel ísť, koronavírus vyležal v domácom prostredí a z ochorenia sa dostal už pred asi dvomi týždňami. "Nikdy som nebol v horšej fyzickej kondícii. Mal som horúčku, bolesti hlavy a svalov, dýchavičnosť a všetko možné," uviedol štyridsaťdeväťročný bývalý útočník, ktorý takto strávil štyri týždne vo svojom dome v Tallinne. sumarizoval Niekdajší skvelý útočník sa preslávil najmä pôsobením v Ajaxe Amsterdam.

Reprezentačná kariéra Jariho Litmanena trvala 21 rokov. Fínsko reprezentoval v rokoch 1989 - 2010 a od roku 1996 do 2008 hral s kapitánskym "C" na drese. Písal sa 17. november 2010, keď ako 39-ročný rozvlnil sieť naposledy vo fínskom drese v medzinárodnom zápase. Bolo to v kvalifikačnom dueli ME 2012, Fíni vtedy rozdrvili hráčov San Marína 8:0 a Litmanen sa stal najstarším reprezentačným strelcom Fínska aj celej histórie v kvalifikačnom zápase pod hlavičkou Európskej futbalovej únie .

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok