Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Senzorický modul Aurora umožní sledovanie očí vo VR a AR zariadeniach

Senzorický modul Aurora umožní sledovanie očí vo VR a AR zariadeniach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spomedzi mnohých technológií, ktoré sú k dispozícii pre vylepšenie zážitku v prostredí virtuálnej alebo rozšírenej reality (VR / AR) sa zdá byť najsľubnejšia technológia sledovania očí používateľa. Spoločnosť Ganzin Technology pritom prináša vývojárom dostupné a jednoduché riešenie v podobe senzorického modulu s názvom Aurora.

Technológia sledovania očí má potenciál nielen pomôcť používateľom vyriešiť problémy s ovládaním rozhrania vo virtuálnej realite (VR) alebo v rozšírenej realite (AR), ale môže tiež pomôcť zlepšiť celkovú vizuálnu kvalitu zážitku. Jej integrácia však býva pre vývojárov výzvou. Najmä v súvislosti s nástupom mobilných zariadení sa totiž stáva problémom zvýšená spotreba energie. Implementácia súčasných systémov pre sledovanie očí je tiež náročná a nie je cenovo dostupná pre všetkých.

Riešením by mohol byť senzorický modul Aurora pre sledovanie očí, ktorý pochádza z dielne vývojárov zo spoločnosti Ganzin Technology. Aurora je kompaktný modul, ktorý umožňuje sledovanie očí používateľov na zariadeniach pre zobrazenie virtuálnej alebo rozšírenej reality, a s minimálnym úsilím sa dá integrovať aj do rôznych inteligentných okuliarov.

Senzorický modul Aurora pre sledovanie očí vo VR a AR zariadeniach.

Modul Aurora sa skladá z dvoch senzorov pre sledovanie každého oka, ktoré sa pomocou tenkých a ohybných pásov s obvodmi spájajú v strede umiestnenou výpočtovou jednotkou EPU (Eye Processing Unit). Vývojári môžu tento senzorický modul jednoducho pripojiť k svojim zariadeniam, ktoré tak získajú schopnosť sledovania očí používateľa bez latencie.

Spoločnosť Ganzin Technology, ako poskytovateľ riešenia, uvoľnila aj vývojársky softvér a ďalšie druhy podpory, ktoré pomôžu s integráciou senzorického systému. Modul Aurora sa údajne vyznačuje najjednoduchším mechanickým dizajnom, najmenšími rozmermi, najnižšou spotrebou energie a zároveň najširšími možnosťami použitia na trhu. S jeho pomocou by sme sa v blízkej budúcnosti mohli dočkať VR / AR zariadení, ktoré poskytnú dokonalé používateľské rozhranie v digitálnom svete.

Senzorický modul Aurora pre sledovanie očí vo VR a AR zariadeniach.