V MHD dobili manželov, ktorí ich napomenuli. Mladíci spoznali trest

TA3 TASR
4.5.2020 13:59

Krvavý večerný útok v autobuse bratislavskej MHD vyvolal vlani v máji vlnu rozhorčenia. Partia výrastkov dobila manželský pár, ktorý ich upozornil na nevhodné správanie. Polícia hľadala svedkov, keďže útok sa odohral pred zrakmi asi dvadsiatky cestujúcich. Dvaja sa napokon prihlásili.

V MHD dobili manželov, ktorí ich napomenuli. Mladíci spoznali trest
facebook.com/KRPZBA

Rozsudok nie je právoplatný

Mladí útočníci už poznajú svoj trest. Okresný súd Bratislava IV odsúdil Ondreja Á. a Stanislava G. na nepodmienečné tresty odňatia slobody vo výške štyri a tri roky. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor a Stanislav G. si ponechali lehotu na prípadné podanie odvolania. Ondrej Á. sa vzdal práva podať odvolanie.

"OS Bratislava IV rozsudkom zo dňa 4. mája uznal obvinených za vinných. Obžalovaného O. Á. odsúdil za zločin ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva a v jednočinnom súbehu so zločinom vydierania na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere štyri roky so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu uložil ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," spresnil hovorca KS v Bratislave. Súd mu uložil aj povinnosť nahradiť poškodenej škodu vo výške 4008,63 eura a poškodenému škodu vo výške 436,06 eura.

Údery päsťami

"Obžalovaného S. G. uznal súd za vinného zo zločinu vydierania a odsúdil ho na trest odňatia slobody vo výmere tri roky so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu OS Bratislava IV uložil ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," povedal Adamčiak. Dvojicu doteraz stíhali väzobne. Počas procesu napadnutie manželského páru Ondrej Á. nepopieral. Stanislav G. trval na svojej nevine a tvrdil, že chcel poškodenej žene pomôcť. Ondrej Á. mal podľa obžaloby poškodený pár napadnúť. Ku skutku sa priznal, avšak neurobil formálne vyhlásenie o vine.

Mladíci mali 22. mája 2019 večer v autobuse linky 83 medzi zastávkami SAV a Damborského v Bratislave fyzicky a verbálne napadnúť manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý ich upozornil na neslušné správanie. Zatiaľ čo jeden z mužov zavretými päsťami niekoľkokrát udrel oboch manželov a jednému z nich tým spôsobil ťažké zranenia, druhý sa následne začal manželom vyhrážať zabitím. Po vystúpení z MHD mali obaja mladíci v blízkosti manželov uviesť, že ak pôjdu na políciu, tak ich zabijú.

"Podľa doterajších informácií nastúpili v súčasnosti už obvinení a ďalší dvaja mladiství do autobusu idúceho zo zastávky MHD SAV v smere na zastávku Damborského. Počas jazdy autobusom sa táto skupinka správala hlučne, fajčili, robili neporiadok a rozhadzovali rôzne predmety. Jeden z cestujúcich, 52-ročný muž ktorý bol zasiahnutý jedným z hodených predmetov, skupinku slušne napomenul," popísala vtedy začiatok incidentu polícia. Úderom päsťami do oblasti tváre sa nevyhla ani vedľa sediaca 50-ročná manželka muža.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok