Najviac ľudí dôveruje Čaputovej, Matovič skončil v prieskume tretí

TA3 SITA
3.5.2020 15:31

Prezidentka Zuzana Čaputová je najdôveryhodnejšou politickou osobnosťou na Slovensku. Dôveruje jej vyše 60 percent Slovákov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Na prieskume, ktorý sa konal od 15. do 17. apríla sa zúčastnilo 1016 respondentov. Druhým najdôveryhodnejším politikom je stále bývalý premiér Peter Pellegrini s 55 percentami. Od februárového prieskumu si polepšil o 16 percentuálnych bodov.

Tretím je súčasný premiér Igor Matovič (OĽANO), ktorému dôveruje 48 percent. Od posledného prieskumu si polepšil o takmer 20 percentuálnych bodov. V tesnom závese za ním je jeho koaličný partner a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár s 46 percentami respondentov. Druhému koaličnému partnerovi predsedovi strany Sloboda a Solidarita vyjadrilo dôveru 34 percent opýtaných. Bývalému prezidentovo Andrejovi Kiskovi (Za ľudí) verí 24 percent opýtaných. Jeho popularita dlhodobo klesá.

Bývalému ministrovi zdravotníctva a vnútra Tomášovi Druckerovi (Dobrá voľba) dôveruje 23 percent a šéfovi Ľudovej strany Naše Slovensko Mariánovi Kotlebovi verí 22 percent. Predsedu Smeru-SD za dôveryhodného politika označilo 20 percent. Líder Progresívneho Slovenska Michal Truban získal 18 percent a klesol tak o takmer desať percentuálnych bodov. Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko získal 17 percent. Najmenej ľudia dôverujú šéfovi Kresťanskej demokratickej strany Alojzovi Hlinovi. Ten získal 13 percent.

Ľudia sa v prieskume vyjadrovali ku konkrétnym 12 politikom, ktorých mená im anketári prečítali. Pri každom mali označiť, či im dôverujú, nedôverujú, alebo nevedia odpovedať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok