Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vreckový nožík Inertix Exoblade sa inšpiroval cyberpunkom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z ukrajinského startupu Inertix prinášajú podporovateľom vreckový nožík Exoblade, ktorý ich pripraví na budúcnosť. Cyberpunkom inšpirovaný nástroj má futuristickú čepeľ a vyznačuje sa šikovným jednoručným otváracím mechanizmom. Dokonca má v sebe integrovaný aj otvárač na fľaše.

Nový vreckový nožík Inertix Exoblade je navrhnutý tak, aby vydržal aj náročné zaobchádzanie. Je vyrobený z duralu a jeho čepeľ je z tvrdenej nehrdzavejúcej ocele. Duralové telo sa skladná najmä z pružinovo posuvného mechanizmu, ktorý môže byť aktivovaný prostredníctvom otvoru na prst na jednom konci noža. To umožňuje používateľovi rýchle vysunutie čepele pomocou jednoduchého pohybu zápästia.

Vreckový nožík Inertix Exoblade.

Keď je vreckový nožík zavretý, meria na dĺžku 10,5 centimetra, zatiaľ čo čepeľ pri vysunutí pridáva k tomuto rozmeru ďalších 7,5 centimetra. Vďaka tejto kompaktnej veľkosti by sa mohol Exoblade stať pohodlne prenositeľným doplnkom pre každodenné použitie. No a integrovaný otvárať na fľaše, ktorý je na jeho konci, pridáva navyše ďalšiu užitočnú funkciu. Japonský nápis „cyberpunk“, ktorý je vyrazený na okraji rukoväte, je akýmsi žmurknutím na potvrdenie inšpirácie zameranej na budúcnosť.

Vreckový nožík Inertix Exoblade.

Spoločnosť Inertix ponúka svoj nový vreckový nožík Exoblade skorým podporovateľom cez start-up portál Kickstarter za 159 dolárov. Nízky cieľ 2 077 dolárov na rozbehnutie výroby bol už niekoľkonásobne prekonaný. Do skončenia kampane zostáva viac ako 30 dní a ak všetko pôjde podľa plánov a vývojári splnia svoje sľuby, prvé kusy „cyberpunkových“ nožov by mohli byť zasielané už v priebehu septembra tohto roku.

Vreckový nožík Inertix Exoblade.