Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitness hodinky Amazfit X vám učarujú svojimi ladnými krivkami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Väčšina fitness náramkov či hodiniek síce má množstvo rôznych funkcií pre sledovanie fyzickej aktivity nositeľa, no ich dizajn by sa dal označiť za obyčajný a nevýrazný. Nové inteligentné hodinky Amazfit X sa však vyznačujú futuristicky vyzerajúcim zakriveným displejom, ktorý sa ovinie okolo vášho zápästia.

Farebný AMOLED displej má veľkosť 2,07 palca a je zakrivený s uhlom 92 stupňov. Výrobca tvrdí, že sa tak podarilo predĺžiť zobrazovaciu plochu tak, aby sa na ňu zmestilo čo najviac informácií. K dispozícii je množstvo rôznych ciferníkov a viac ako 40 miniaplikácií. Aj pri takomto veľkom farebnom displeji sa uvádza impozantná výdrž batérie až na sedem dní na jedno nabitie.

Čo sa táka sledovania fyzickej aktivity a zdravia nositeľa, hodinky Amazfit X môžu sledovať všetko, čo od takéhoto typu zariadenia očakávate, vrátane srdcovej frekvencie a kvality spánku. Dá sa dokonca merať aj hladina kyslíka v krvi, čo dáva používateľovi predstavu o tom, ako je jeho telo namáhané. Nositeľné zariadenie sa tiež môže pokúsiť zistiť hladinu vášho stresu a to podľa toho, ako stúpa váš srdcový rytmus. Môžete tak dostať výzvu si oddýchnuť a poriadne sa zhlboka dýchať.

Inteligentné hodinky Huami Amazfit X.

Nechýba ani GPS modul, takže môžete sledovať svoju bežeckú alebo cyklistickú trasu bez toho, aby ste so sebou museli mať svoj smartfón. Existuje celkovo deväť rôznych športových režimov, ktoré ponúkajú tipy na sledovanie a koučovanie pre zlepšenie tréningu a cvičení: interiérové posilňovanie a cyklistika, športovanie na bežeckom páse a eliptickom stroji, plávanie v bazéne, chôdza, vonkajší beh, cyklistika či plávanie. Inteligentné hodinky Amazfit X sú teda aj vodotesné do hĺbky až 50 metrov.

Toto nositeľné zariadenie však nepodporuje aplikácie tretích strán, takže si nemôžete nainštalovať napríklad aplikácie ako je Spotify alebo Uber, ale upozorní vás, keď dostanete notifikáciu na svojom smartfóne.

Inteligentné hodinky Huami Amazfit X.

Nositeľné výrobky značky Amazfit sú známe tým, že sú cenovo dostupné, no materská spoločnosť Huami, ktorá spolupracuje so spoločnosťou Xiaomi, sa tentoraz vydáva na cestu crowdfundingu a umiestnila hodinky Amazfit X na start-up portál Indiegogo. Hoci do skončenia kampane chýba takmer mesiac, už teraz sa podarilo vyzbierať takmer 500 000 EUR. Požadovaná čiastka bola pritom len 18 392 EUR. Amazfit X Smartwatch sa dajú získať za 137 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 303 EUR. Distribúcia by sa mala začať v priebehu augusta 2020.

Inteligentné hodinky Huami Amazfit X.