Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Telekom sprístupní pre všetkých unikátne filmy o slovenskej prírode

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Slovak Telekom stále myslí aj na rodiny, ktoré trávia dni doma s deťmi a preto pre všetkých sprístupní ďalší kvalitný dokumentárny video obsah a odvysiela LIVE interaktívnu edukačnú reláciu pre mládež spojenú so súťažou o atraktívne ceny.

Telekom pripravil na sociálnych sieťach edukačnú kampaň v spolupráci so známym slovenským ekológom a dokumentaristom Erikom Balážom. Na svojom YouTube kanáli sprístupní pre verejnosť unikátne dokumentárne filmy o divokej slovenskej prírode a odvysiela naživo interaktívnu diskusiu s ich autorom. Každý si tak môže preveriť a rozšíriť svoje vedomosti o divokej prírode a naučiť sa niečo o živote divokých zvierat v slovenských horách.

Dokumentárne filmy o divokej prírode

 

Telekom sprístupní online na YouTube dva pôvodné slovenské dokumentárne filmy z produkcie Arolla film. Prvým je film dokumentaristov Roberta Rajchla a Erika Baláža Strážca divočiny, ktorý zachytáva nevšedný život tatranských medveďov žijúcich v okolí Tichej doliny. Dokument prináša jedinečné okamihy zo života medveďov a búra zažité mýty, ktoré o nich kolujú.

Druhým filmom, ktorý sa objaví na YouTube je film Vlčie hory, ktorý zachytáva príbeh jednej z posledných divočín v Európe. Film natáčal Erik Baláž spolu s Karolom Kaliským a Jozefom Fialom, viac ako 3 roky, v civilizáciou nedotknutej oblasti Východných Karpát na území Slovenska, Poľska a Ukrajiny.

Strážca divočiny - Erik Baláž

Živá diskusia s autorom a súťaž o ceny od Telekomu

 

Telekom cez sociálne siete vyzýva žiakov a rodičov, aby si pozreli film a zapojili sa do vzdelávacej relácie, ktorá sa bude vysielať naživo v utorok 5. mája o 11:00 hod. na YouTube kanáli Telekomu. Edukatívnu reláciu povedie pedagóg Juraj Hipš, ktorý vyspovedá autora filmov. Pre deti je pripravená súťaž o atraktívne ceny od mobilného operátora.

Stačí sa zapojiť formou interaktívnej súťaže, v ktorej môžu deti získať atraktívne ceny od mobilného operátora - mobilný telefón Samsung Galaxy A51 s Easy kartou, nákupné poukážky do internetového kníhkupectva a filmy Erika Baláža. Na sledovanie videí a živej diskusie môžu zákazníci Telekomu s mobilným paušálom aj počas celého mája využiť bezplatne Nekonečné dáta, stačí ak si dátový balík aktivujú do 7. mája priamo v Telekom aplikácii vo svojom smartfóne.

Pozrite si ukážku z filmu Strážca divočiny.

Záber z dokumentárneho filmu Strážca divočiny.

(Zdroj: Tlačová správa Slovak Telekom)