Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Facebook prináša Messenger Rooms pre skupinové videokonferencie

Facebook prináša Messenger Rooms pre skupinové videokonferencie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Videohovory sa počas pandémie COVID-19 stali hlavnou oporou socializácie mnohých ľudí a aj preto sa spoločnosť Facebook rozhodla spustiť novú službu s názvom Messenger Rooms. Tá ponúka veľa rovnakých funkcií ako napríklad Zoom a či iný softvér pre videokonferencie, no s možnosťami pôsobivého 360-stupňového pozadia s ikonickými miestami z celého sveta.

Služba Facebook Messenger Rooms je v podstate navrhnutá tak, aby uľahčovala videohovor s priateľmi alebo rodinou, ako umožňuje aj súčasná funkcia, ktorá je zabudovaná v službe Facebook Messenger.

Jednotlivé miestnosti (Rooms) sa dajú vytvárať v aplikácii Messenger alebo samotnej službe Facebook. Výhodou je, že sa môže pripojiť ktokoľvek, bez ohľadu na to, či má účet Facebook alebo nie. V týchto miestnostiach sa môže čoskoro „ubytovať“ až 50 osôb. K videokonferencii môžu pristupovať cez smartfón alebo počítač počítača bez potreby ďalšieho softvéru. Tie miestnosti, ktoré sú pre vás otvorené, budú viditeľné v ponukách News Feed, Groups alebo Events.

Nová služba Facebook Messenger Rooms pre videokonferencie.

Priatelia či rodina môžu jednoducho vstúpiť do miestnosti alebo z nej odísť, kedykoľvek to považujú za vhodné. Nie je pritom potrebné „niekomu zavolať a dúfať, že je ten pravý čas a najprv si u každého skontrolovať kalendár, “ ako to hovorí Facebook. Miestnosti môžu byť uzamknuté vlastníkom tak, aby do nich nemohol vstupovať hocikto iný. Tvorca miestnosti môže tiež kedykoľvek odstrániť svojich hostí.

V miestnostiach budú k dispozícii aj niektoré funkcie pre rozšírenú realitu z aplikácie Messenger. Používateľ si tak môže pridať veci, ako sú napríklad zajačie uši či iné vtipné záležitosti alebo sa bude zobrazovať na obrazovke ako mimozemšťan. Spoločnosť Facebook tiež plánuje predstaviť pôsobivé 360-stupňové pozadie s ikonickými miestami, spolu s efektmi rozšírenej reality pre narodeniny alebo „domáce kempovanie“ s priateľmi.

Nová služba Facebook Messenger Rooms pre videokonferencie.

Facebook sa tiež snaží do istej miery vysvetliť svoj prístup k ochrane súkromia v službe Messenger Rooms, pričom poznamenáva, že hovory nepozerá ani nepočúva. Údaje, ako napríklad typ zariadenia a prehľadávača, sa však zhromažďujú a zdieľajú s tretími stranami s cieľom zlepšenia služby, ale nie na informovanie kvôli reklamám. V službe Messenger Rooms sa nebudú zobrazovať reklamy.

Nová služba Facebook Messenger Rooms pre videokonferencie je od tohto týždňa k dispozícii vo vybraných krajinách. V nadchádzajúcich týždňoch sa bude rozširovať globálne. Spoločnosť plánuje pridať rovnakú funkciu aj pre ďalšie služby Instagram, WhatsApp a Portal, ktoré vlastní.

Nová služba Facebook Messenger Rooms pre videokonferencie.