Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové slúchadlá Google Pixel Buds si to chcú rozdať s Apple AirPods

Nové slúchadlá Google Pixel Buds si to chcú rozdať s Apple AirPods
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google prvýkrát predstavila svoje slúchadlá do uší Pixel Buds už v roku 2017 a teraz prichádza s ich aktualizovanou verziou. Vylepšený nový model Pixel Buds sa chce pritom stať silnou konkurenciou pre úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Apple AirPods.

Vývojári odstránili spojovací kábel, takže z nového modelu Pixel Buds sa stali skutočne bezdrôtové slúchadlá do uší. Medzi ďalšie zmeny dizajnu patrí pridanie krátkeho výstupku, ktorý slúži pre bezpečnejšie uchytenie slúchadiel do ucha, aby nevypadávali.

Hoci chýba technológia potláčania okolitého ruchu, slúchadlá vynakladajú určité úsilie na to, aby zablokovali vonkajší hluk. Postarajú sa o to senzory, ktoré zistia, kedy práve telefonujete a hovoríte, a slúchadlá sa tak pokúsia množstvo zvuku, ktoré do ucha preniká z vášho okolia. Nové úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Pixel Buds tiež zvýšia hlasitosť, ak zistia v okolí niečo hlasné a rušivé, napríklad kávovar. Spoločnosť Google nazvala technológiu ako Adaptive Sound a tvrdí, že funguje podobne ako pri automatickej úprave jasu displeja smartfónu.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Google Pixel Buds.

Podobne ako pri predchádzajúcom modeli, aj teraz sa vo veľkom dá využiť interakcia s digitálnym asistentom Google. Používateľ zadávať asistentovi príkazy, keď bude mať slúchadlá na ušiach, bude môcť dostávať informácie o počasí alebo si môže nechať prečítať aktuálne správy zo sveta či textové správy od priateľov a rodiny. Asistent Google tiež môže dokonca prekladať v reálnom čase.

Jedným z dôvodov, prečo sú konkurenčné slúchadlá Apple AirPods také populárne, je to, že párovanie s iPhone je veľmi plynulé. Stará sa o to technológia Apple, ktorá vylepšuje Bluetooth prepojenie. Spoločnosť Google sa zamerala na niečo podobné a pre Pixel Buds prináša proces Fast Pair pre rýchlejšie prepojenie so zariadením s operačným systémom Android. Rovnako ako AirPods, aj Pixel Buds budú fungovať s rôznymi zariadeniami, od smartfónu až po notebook. Najlepšie výsledky samozrejme získate s Android zariadeniami, vrátane správy o výdrži batérie.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Google Pixel Buds.

Keď už sa dostala k slovu batéria, Google tvrdí, že bezdrôtové slúchadlá Pixel Buds vydržia prehrávať päť hodín hudby medzi nabíjaním. Ak si používateľ zoberie so sebou aj nabíjacie puzdro, čas prehrávania sa predĺži až na 24 hodín.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Google Pixel Buds sa už predávajú v USA za 179 dolárov. K dispozícii sú v bielej farbe. V ďalších krajinách budú dostupné v nasledujúcich mesiacoch a pribudnú aj ďalšie farby: čierna, oranžová a mentolovo zelená.

Úplne bezdrôtové slúchadlá do uší Google Pixel Buds.