Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hlasová analýza Nemesysco monitoruje emócie ľudí pracujúcich z domu

Hlasová analýza Nemesysco monitoruje emócie ľudí pracujúcich z domu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keďže mnohí zamestnanci na celom svete boli v dôsledku pandémie COVID-19 nútení zostať pracovať z domu, niektorí zamestnávatelia majú obavy, ako udržať produktivitu svojich pracovníkov. Pomôcť by im mohla technológia hlasovej analýzy od izraelskej firmy Nemesysco.

V posledných týždňoch zostali pracovať doma milióny zamestnancov na celom svete, no tieto podmienky môžu vážne ovplyvňovať produktivitu jednotlivcov aj celých tímov. Aj keď sú k dispozícii technológie na vzdialenú spoluprácu so zamestnancami, ktoré umožňujú firmám aj ďalej pokračovať v práci, podľa spoločnosti Nemesysco nedokážu manažéri úplne pochopiť a odhadnúť to, ako nové podmienky ovplyvňujú výkonnosť a celkový stav mysle zamestnancov. Preto je dôležité nasadiť riešenia pre diaľkové monitorovanie.

Technológia hlasovej analýzy pre „vzdialené monitorovanie nálad zamestnancov“ od spoločnosti Nemesysco je pritom navrhnutá tak, že dokáže „počúvať“ pracovníkov, keď hovoria počas videokonferencií alebo komunikujú prostredníctvom rôznych platforiem pre zdieľanú prácu. Počas toho zisťuje emočné zmeny, ktoré by mohli naznačovať nejaké prípadné problémy. Hlasová analýza deteguje stres, frustráciu, únavu, rovnako ako aj motiváciu alebo nadšenie.

Riešenie hlasovej analýzy na monitorovanie emočného stavu zamestnancov od spoločnosti Nemesysco je postavené na technológii LVA (Layered Voice Analysis). Analýza beží na pozadí počas konverzácií v reálnom čase alebo počas zaznamenaných konverzácií, a dokáže merať „nekontrolované psychofyziologické zmeny hlasu osoby počas otvorenej konnverzácie.“ Spoločnosť tvrdí, že záujem o využívanie tejto technológie prichádza od množstva klientov, medzi ktorých patria veľké firmy a vládne organizácie z Ďalekého východu, Európy, Indie a Mexika.

Ilustračné foto (Zdroj: Pixabay).