O Putinovi sa šíria fámy. Žije vo svojej rezidencii, tvrdí Kremeľ

TA3 TASR
27.4.2020 11:41

Ruský prezident Vladimir Putin v súčasnosti žije a pracuje vo svojej rezidencii Novo-Ogariovo, pričom každý z jeho návštevníkov musí prejsť testovaním na koronavírus SARS-CoV-2. Uviedol to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v rozhovore pre týždenník Argumenty a fakty, ktorý bol zverejnený v pondelok.

O Putinovi sa šíria fámy. Žije vo svojej rezidencii, tvrdí Kremeľ
SITA/AP

Peskov sa tým snažil poprieť fámy, že prezident údajne niekam "ušiel" alebo ukrýva "v nejakom bunkri." "Vždy existuje veľa klebiet a najčastejšie nemajú nič spoločné s realitou," uviedol Peskov v rozhovore. Hovorca zdôraznil, že prezident dodržiava všetky hygienické nariadenia. "Pokiaľ ide o priame osobné kontakty, prezident ich skutočne minimalizoval, aj keď nie sú úplne vylúčené (...), snaží sa dodržať (bezpečnú) vzdialenosť. Okrem toho, je - prirodzene - nemožné dostať sa k prezidentovi bez riadneho testovania," uviedol Peskov, ktorý dodal, že pravidelne sa dáva testovať aj Putin.

Peskov spresnil, že Putinov obvyklý denný program sa epidémiou koronavírusu "príliš nezmenil - väčšinu času venuje práci". Dodal, že "to, čo vidíte v televízii, je len malá časť jeho programu." Podľa Peskova si však Putin aj naďalej nájde čas na rekreačný šport: "pláva v bazéne a na trenažéroch cvičí ako obvykle". Rezidencia Novo-Ogariovo sa nachádza v meste Odincovo ležiacom západne od Moskvy a vzdialenom od jej hraníc asi šesť kilometrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok