Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HydraCell Cube dodá energiu pre nabíjanie pridaním slanej vody

HydraCell Cube dodá energiu pre nabíjanie pridaním slanej vody
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Či už dôjde k výpadku elektriny v domácnosti alebo kempujete niekde v prírode, potrebujete energiu pre mobilné zariadenia. Problém môže nastať, ak nemáte po ruke nabitú powerbanku. V takých situáciách pomôže zariadenie HydraCell Power Cube. To dokáže jednoduchým pridaním slanej vody poskytnúť potrebnú energiu kedykoľvek a kdekoľvek potrebujete.

HydraCell Power Cube je v podstate niečo ako lítium-iónová powerbanka, no s výhodou, že zariadenie je schopné generovať energiu bez potreby zapojenia do elektrickej siete a dlhého čakania na jeho nabitie. Namiesto toho používateľ jednoducho naleje slanú vodu do hornej časti zariadenia v tvare malej kocky a to ihneď poskytuje energiu.

Prenosná nabíjačka HydraCell Power Cube.

Keďže je zariadenie HydraCell Power Cube palivový článok aktivovaný vodou a nie batéria, môže byť uložené na polici alebo vo vozidle dlhšie ako 25 rokov a stále bude pripravené na okamžité nabitie vašich zariadení. Lítium-iónová batéria pritom pomaly stráca svoju životnosť v priebehu približne troch rokov, zatiaľ čo alkalické batérie vydržia približne do 10 rokov.

Tieto batérie často končia aj na skládkach, kde môžu dôjsť k úniku toxických chemikálií do pôdy. Zariadenie HydraCell Power Cube nepredstavuje žiadne také nebezpečenstvo, pretože jeho hlavná časť tela a horný panel sú vyrobené z recyklovateľného ABS plastu a z gumy alebo je ponúkané aj v úplne biologicky odbúrateľnom variante. Nabíjacie platne sa počas dlhej životnosti postupne vyčerpávajú a výsledný odpad je tiež úplne biologicky odbúrateľný. Zariadenie je tiež odolné voči vode.

Prenosná nabíjačka HydraCell Power Cube.

HydraCell Power Cube vyrába elektrinu aktiváciou chemickej reakcie medzi horčíkom a kyslíkom. Tým sa spúšťa uvoľňovanie elektrónov, ktoré sa vracajú späť do kolektora s uhlíkovou katódou a generujú elektrinu, ktorá môže byť potom čerpaná na výstupe cez port USB. Po vybití sa horčíkové platne dajú ľahko vymeniť, pričom každá súprava je schopná nabiť smartfón až 10-krát alebo poskytne až 100 hodín svietenia vetla pomocou doplnkového svetla HydraCell Accessory Light.

Prenosná nabíjačka HydraCell Power Cube má rozmery 67 x 40 x 14 milimetrov a váži len 28 gramov. Dá sa získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za 84 AUD (približne 50 EUR). Dodávka prvých kusov je naplánovaná na august 2020, samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať cieľová suma a výrobca splní svoj sľub.

Prenosná nabíjačka HydraCell Power Cube.