Čaputová sa poďakovala domovom pre seniorov, oceňuje ich úsilie

TA3 SITA
24.4.2020 17:16

Prezidentka Zuzana Čaputová oceňuje úsilie a nasadenie opatrovateliek, ošetrovateliek, sociálnych pracovníčok a zdravotníckeho personálu. Do všetkých zariadení sociálnych služieb, ktoré sa starajú o seniorov, poslala osobný ďakovný list. S viacerými z nich bola v kontakte aj prostredníctvom videorozhovorov.

Čaputová sa poďakovala domovom pre seniorov, oceňuje ich úsilie
Facebook.com/Zuzana Čaputová

Tlak, ktorému v súčasnosti čelia zriaďovatelia týchto zariadení, ich vedenie a najmä personál, je podľa prezidentky obrovský. Rovnako ako zodpovednosť, ktorú nesú za životy a zdravie svojich klientov. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Začiatkom týždňa sa prezidentka stretla s predstaviteľmi viacerých organizácií, ktoré združujú poskytovateľov sociálnych služieb, aby sa podrobne oboznámila s problémami, ktorým čelia. Na stretnutí sa zúčastnili Anna Ghannamová z Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb v SR, Cyril Korpesio zo Slovenskej katolíckej charity, Dana Grafiková z Komory opatrovateliek Slovenska, Lýdia Brichtová z Nezávislej platformy SocioFórum, Mária Kovaľová z Asociácie odborných pracovníkov sociálnych služieb a expertka Bratislavy na seniorov a znevýhodnené skupiny Táňa Sedláková.

Prezidentka víta, že aktuálnou situáciou sa tento týždeň zaoberal aj Výbor NR SR pre sociálne veci. Vníma prísľuby ministrov, ale stále podľa nej zostáva množstvo otvorených otázok. Preto sa rozhodla, že v pondelok popoludní sa v Prezidentskom paláci stretne s ministrom práve, sociálnych vecí a rodiny SR Milanom Krajniakom a ministrom zdravotníctva SR Marekom Krajčím.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok