Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Polar Grit X: Inteligentné hodinky pre ozajstných dobrodruhov

Polar Grit X: Inteligentné hodinky pre ozajstných dobrodruhov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Grit X sú najpokročilejšie inteligentné hodinky, ktoré spoločnosť Polar doteraz vydala. Sú zamerané na tých, ktorí potrebujú, aby ich nositeľné zariadenie vybočovalo z normy a nevadí im si za to aj priplatiť. Hoci cena nie je v tomto prípade až taká vysoká.

Nové Polar Grit X disponujú takmer všetkým, čo by ste mohli požadovať od športových inteligentných hodiniek, s ktorými sa dá bez obáv vybrať aj do drsnejšej prírody. Majú GPS, kompas, výškomer a všetky senzory, ktoré sú potrebné pre sledovanie krokov, spánku, srdcového rytmu, spaľovania kalórií, VO2 max a ďalších faktorov. Používateľ si dokonca môže hodinky nastaviť tak, aby ho upozornili na to, že si má doplniť tekutiny alebo sa má najesť, aby získal ďalšiu energiu.

Športové inteligentné hodinky Polar Grit X.

Čo sa týka štatistík, s Grit X toho získate oveľa viac, ako so štandardným fitness monitorovacím nositeľným zariadením. Napríklad si môžete pozrieť svoju výkonnosť pri behu do kopca alebo z kopca a porovnať si ju. Dá sa skontrolovať aj to, ako sa vaše telo zotavuje po cvičení alebo si viete sledovať intenzitu behu a ďalšie veci. Hodinky Grit X s 1,2 palcovým displejom tiež môžu poskytnúť komplexné rozdelenie podľa fyzických aktivít.

S hmotnosťou 64 gramov sú to ľahké hodinky, ktoré si ale prešli vojenským testovaním s normami MIL-STD-810G, takže sú odolné voči nárazu, teplote a vlhkosti. Po aktivácii väčšiny funkcií (vrátane GPS navigácie) vydržia na jedno nabitie batérie zhruba 40 hodín. Ak sa vypnú viaceré senzory, vrátane GPS modulu, výdrž môže dosiahnuť až 100 hodín. Neexistuje síce žiadne LTE pripojenie, no spoločnosť Polar tvrdí, do hodiniek sa dajú presmerovať dvojdňové predpovede počasia, takže používateľ má lepšiu šancu na prežitie v divočine, ak nemá so sebou smartfón.

Športové inteligentné hodinky Polar Grit X.

Rovnako ako mnoho podobných hodiniek, sú tu aj ďalšie softvérové funkcie, ktoré pomôžu používateľovi hlbšie nahliadnuť do štatistík o fyzickej činnosti. Nástroj Smart Coaching mu navrhne, ako zlepšiť svoje zdravie a pohodu, okrem iného napríklad aj pomocou niektorých základných dychových cvičení.

Športové inteligentné hodinky Polar Grit X sa dajú kúpiť na stránkach výrobcu za 429,95 dolárov. K dispozícii sú modely hodiniek v čiernom, zelenom, striebornom a bielom dizajne. Na výber sú aj rôzne rôzne silikónové, textilné a kožené remienky, ktoré sa predávajú za 29,90 dolárov, 39,90 dolárov, respektíve 49,95 dolárov za kus.

Športové inteligentné hodinky Polar Grit X.