Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výškovo nastaviteľný stôl AiT vám povie, kedy treba vyvetrať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výškovo nastaviteľné pracovné stoly sú navrhnuté tak, aby používateľovi umožnili pracovať aj v stoji a tým zmiernili namáhanie sedacích partií a chrbta. Novinka s názvom AiT Smart One do tejto oblasti prináša možnosť ovládania pomocou smartfónu, spolu s integrovaným senzorom pre merania kvality vzduchu, ktorý upozorní používateľa, že treba vyvetrať.

V základe nie je AiT Smart One príliš odlišný od mnohých iných výškovo nastaviteľných stolov. Používatelia môžu jednoducho prepínať medzi tromi predvolenými výškami stola alebo si môžu spraviť vlastné nastavenie a upraviť tak výšku aj podľa vlastného výberu. Okrem fyzických tlačidiel sa dá stôl AiT ovládať aj pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie. Tá monitoruje aj čas, ktorý používateľ strávi sedením a dá mu upozornenie, že nastal čas sa postaviť. Aplikácia tiež ponúka rôzne cvičenia na zmiernenie stresu, ktoré sú šité na mieru každému používateľovi, aby podporovali jeho zdravé návyky.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl AiT Smart One.

No výškovo nastaviteľný stôl AiT Smart One sa od iných líši tým, že sa snaží integrovať viacero bežných položiek, ktoré by inak mohli zaplniť pracovnú plochu stola. V doske stola je zabudovaná bezdrôtová nabíjačka kompatibilných mobilných zariadení, Bluetooth reproduktorový systém, aromaterapeutický difúzor, integrovaný systém pre správu káblov, jemné LED osvetlenie či bezpečnostná zásuvka ovládaná aplikáciou. Súčasťou je tiež zabudovaný senzor kvality okolitého vzduchu s alarmom, ktorý používateľa upozorní, že je vhodný čas na otvorenie okna a vpustenie čerstvého vzduchu do miestnosti.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl AiT Smart One.

Spoločnosť AiT Desks spustila start-up kampaň na portáli Indiegogo, prostredníctvom ktorej ponúka výškovo nastaviteľný pracovný stôl AiT Smart One za 910 euro. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 1 647 euro. K dispozícii sú aj dva lacnejšie modely, ktoré však obetovali niektoré rozširujúce funkcie a výbavu. Ak pôjde všetko podľa plánov výrobcu, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane niekedy v priebehu augusta 2020.

Sprievodná mobilná aplikácia.

Výškovo nastaviteľný pracovný stôl AiT Smart One.