Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ANKR je ako kotva pre zamykanie bicykla na rovnakom mieste

ANKR je ako kotva pre zamykanie bicykla na rovnakom mieste
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak pravidelne parkujete bicykel na rovnakom verejnom mieste, môže byť frustrujúce neustále hľadať voľný stĺpik alebo nejaký iný vhodný objekt na jeho uzamknutie. Spoločnosť Hiplok preto vyvinula zariadenie s názvom ANKR, ktoré slúži ako polo-permanentný uzamykací bod pre bicykel.

Nové zariadenie ANKR sa skladá z valcového vonkajšieho puzdra, otočného vnútorného puzdra, ktoré sú vyrobené z tvrdenej ocele, a z gumeného koncového krytu, ktorý zabraňuje poškriabaniu farby na bicykli. Pri inštalácii používateľ vyvŕta štyri otvory do muriva alebo betónovej steny, podlahy či inej konštrukcie. Potom k nim pripevní vonkajšie puzdro pomocou štyroch priložených dlhých skrutiek. Po vložení dištančnej vložky s O-krúžkom do puzdra, pomocou imbusového kľúča sa pripevní aj vnútorné puzdro. Nakoniec stačí zatlačiť koncový gumený kryt na svoje miesto.

Polo-permanentný uzamykací bod pre bicykle ANKR.

Keď chce používateľ následne uzamknúť svoj bicykel, jednoducho otočia s krytom okolo tak, aby sa vytvoril priechod. Cez neho potom pretiahnu kábel alebo reťaz zámku či pevný zámok v tvare U. Pokiaľ je zámok na svojom mieste, vnútorný kryt sa nedá odstrániť, takže zlodeji nemôžu získať prístup k skrutkám pripevneným v stene. Ak by však chcel používateľ neskôr ANKR premiestniť, jednoducho vytiahne zámok a vnútorný kryt a celú vec odskrutkujú.

Polo-permanentný uzamykací bod pre bicykle ANKR.

Podľa spoločnosti Hiplok získalo toto zariadenie hodnotenie Gold Level Security pre bicykle a motorky od bezpečnostnej skupiny pre testovanie výrobkov Sold Secure. Toto hodnotenie sa však nevzťahuje na prípad, kedy je zariadenie ANKR namontované na drevenej konštrukcii. Polo-permanentný uzamykací bod pre bicykle ANKR sa predáva na stránkach výrobcu za cenu 79,99 EUR. K dispozícii je v bielom, červenom alebo čiernom farebnom prevedení.

Polo-permanentný uzamykací bod pre bicykle ANKR.