V Taliansku chcú obnoviť futbalovú sezónu, narazili na odpor klubov

TA3 TASR
21.4.2020 12:11

Organizátori talianskej najvyššej futbalovej súťaže chcú, aby sezóna v máji pokračovala. Jednomyseľne sa na tom zhodli členovia Rady Serie A. Oficiálne rozhodnutie o pokračovaní líg by mohlo padnúť v stredu, čaká sa ešte na súhlas vládnych orgánov.

"Súťaž vyvrcholí v súlade s ustanoveniami UEFA, FIFA, Talianskeho futbalového zväzu a zdravotného protokolu na ochranu hráčov," zverejnili predstavitelia Rady Serie A. Sedem klubov Serie A však s obnovením súťaže nesúhlasí. Sú nimi sardínske Cagliari a šesť družstiev zo severného Talianska, ktoré je najviac zasiahnuté pandémiou koronavírusu, Brescia, FC Turin, Udinese, Sampdoria Janov, FC Janov a SPAL Ferrara.

Ak bude sezóna pokračovať, prejde organizačnými zmenami, ktoré sa dotknú rozhodcov. Jednotlivé zápasy pokryjú najmä arbitri z príslušných regiónov. Obmedzí sa aj počet videorozhodcov, v súčasnosti za VAR zodpovedajú šiesti. "Určite sa ich počet zníži, ale možnosť videa zostane," citovala agentúra SID prezidenta rozhodcovskej komisie Marcella Nicchiho.

V talianskej najvyššej súťaži zostáva dohrať 13. kôl. V krajine aktuálne evidujú 181.228 prípadov nakazenia koronavírusom, 24.114 osôb chorobe podľahlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok