Najznámejší pivný festival sveta nebude, riziko je privysoké

TA3 TASR
21.4.2020 10:28

Na pandémiu koronavírusu doplatili ďalšie svetoznáme podujatia. Definitívne "nie" oznámil najväčší pivný festival na svete Oktoberfest aj tradičný beh s býkmi v španielskej Pamplone.

Nemecký pivný festival Oktoberfest je tento rok zrušený a nebude sa konať, lebo riziko šírenia pandémie "je príliš vysoké". V utorok to oznámil premiér nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko Markus Söder. Svetoznáme podujatie na oslavu piva sa koná každý rok v bavorskej metropole Mníchov od konca septembra do októbra a podľa očakávania malo prilákať dva milióny zahraničných návštevníkov. Söder vyhlásil, že tento rok by bolo jeho konanie príliš nebezpečné, lebo na ochorenie COVID-19 "neexistuje očkovacia látka". Riziko by bolo príliš vysoké dokonca aj s ochrannými rúškami a pri dodržiavaní sociálneho odstupu, zdôraznil bavorský premiér. Dodal, že "žiť s koronavírusom znamená žiť opatrne".

Malo ísť už o 187. ročník Oktoberfestu, termín konania bol 19. september až 4. október, spresnila agentúra DPA. "Je to bolestné, neuveriteľne smutné," povedal ešte Söder na tlačovej konferencii po boku so starostom Mníchova Dieterom Reiterom. Obaja však dúfajú, že slávnosť piva, na ktorú prichádzajú ľudia z celého sveta, sa bude konať v roku 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok