Ak by sa voľby konali v apríli, v parlamente by bolo aj PS/Spolu

TA3 TASR
19.4.2020 15:40

Ak by boli parlamentné voľby 25. apríla, zvíťazilo by v nich hnutie OĽANO. Do parlamentu by sa dostalo celkovo šesť politických strán. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza.

Na druhom mieste by skončil Smer-SD, ktorý by volilo 21,8 percenta respondentov. Na treťom mieste by podľa prieskumu skončilo hnutie Sme rodina so ziskom 11,5 percent hlasov, štvrtá by bola ĽSNS, ktorej by dalo hlas 9,2 percenta oslovených. Do parlamentu by sa dostala aj koalícia PS/Spolu so ziskom 7,6 a SaS s výsledkom 6,8 percenta hlasov.

KDH by dosiahlo v podstate rovnaký výsledok ako vo februárových voľbách (4,5 percenta), naopak strana Za ľudí oproti voľbám poklesla na 3,2 percenta hlasov. SMK by volilo 2,8 a stranu Vlasť 2,3 percenta respondentov. Most-Híd by získal 1,8, SNS 1,6 a Dobrá voľba 1,1 percenta. Niektorú z ďalších strán by volilo 1,5 percenta oslovených v prieskume.

V prepočte na mandáty by sa z kandidátky OĽANO-Nova-KÚ-Zmena zdola dostalo do parlamentu 45 nominantov, Smer-SD by mal 40 poslancov a Sme rodina 21. Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko by v zákonodarnom zbore disponovali 17 hlasmi, PS/Spolu by obsadilo 14 kresiel a SaS by získala 13 mandátov. V prieskume, realizovanom kombinovanou formou telefonického a online dopytovania, sa 12,4 percent respondentov vyjadrilo, že by nešlo voliť a 15,6 percent odpovedalo "neviem".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok