Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prichádza druhá generácia menšieho a dostupnejšieho iPhone SE

Prichádza druhá generácia menšieho a dostupnejšieho iPhone SE
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Po viac ako štyroch rokoch sa rozhodla spoločnosť Apple vydať druhú generáciu svojho smartfónu s názvom iPhone SE. Tá sa nesie v rovnakom duchu ako pôvodný model. Ide teda o menší a cenovo dostupnejší model v súčasnej sérii iPhone.

Podobne ako prvá generácia iPhone SE z roku 2016, aj nové vydanie obsahuje výkonný procesor Apple, v tomto prípade je to procesor A13 Bionic, ktorý sa nachádza aj v najnovších modeloch iPhone 11. Druhá generácia iPhone SE si zachovala skôr retro dizajn a vyzerá veľmi podobne ako model iPhone 8.

Displej iPhone SE má kompaktnú uhlopriečku 4,7 palca, takže sa okamžite stáva jedným z najmenších telefónov na trhu. Na zadnej časti si našiel miesto fotoaparát s jedným objektívom, ktorý má rozlíšenie 12 megapixelov. Apple pritom tvrdí, že optika vo vnútri zadného fotoaparátu s jedným objektívom je dosť dobrá na to, aby podporovala režim Portrét a rôzne ďalšie efekty, ako je hĺbka ostrosti. Chýba mu však optické priblíženie a už na prvý pohľad je zrejmé, že nedosahuje kvality fotoaparátov v modeloch vyššej triedy.

Druhá generácia smartfónu Apple iPhone SE.

Aktualizovaný smartfón iPhone SE bude mať nainštalovaný rovnaký operačný systém iOS 13 ako v najnovších modeloch iPhone 11. Takže používatelia budú schopní robiť takmer všetko, čo sa dá aj s drahšími telefónmi, no v menšom a lacnejšom balení. Do nového zariadenia bolo pridané aj bezdrôtové nabíjanie a môže sa pochváliť odolnosťou voči prachu a vode v kategórii IP67. Výdrž batérie na jedno nabitie udáva výrobca na 13 hodín prehrávania videa z vnútorného úložiska.

Druhá generácia smartfónu Apple iPhone SE.

Keďže na trhu so smartfónmi panuje silná konkurencia, je dobré, že sa spoločnosť Apple rozhodla priniesť jeden zo svojich najpopulárnejších a najdostupnejších telefónov. Týmto krokom by tak mohla prilákať viacej spotrebiteľov, ktorých od kúpy iPhonu odrádzala najmä vysoká cena.

Druhá generácia smartfónu Apple iPhone SE sa dá už predbežne objednať za cenu od 399 dolárov za model so 64 GB vnútorným úložiskom, pričom na výber sú modely v čiernej, bielej alebo červenej farbe. Spustenie distribúcie je naplánované na 24. apríla.

Druhá generácia smartfónu Apple iPhone SE.