Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výkonný notebook Lenovo Legion 7i poteší aj tých nájnáročnejších hráčov

Výkonný notebook Lenovo Legion 7i poteší aj tých nájnáročnejších hráčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Lenovo uviedol nové herné notebooky s procesormi 10. generácie Intel Core alebo AMD Ryzen 4000, ktoré sú vybavené dedikovanými grafickými kartami Nvidia GeForce RTX. Na čele stojí model Legion 7i, ktorý sa môže pochváliť displejom s obnovovacou frekvenciou 240 Hz, dlhou výdržou batérie a pokročilým systémom chladenia.

Spoločnosť Lenovo popisuje svoje nové modely herných notebookov Legion ako štýlové z vonkajšej strany, ale divoké zvnútra. Tieto vlastnosti sa dokonale prejavujú práve vo vlajkovej lodi Legion 7i.

Tento herný notebook je vybavený 15,6-palcovým IPS displejom s rozlíšením Full HD, ktorého obnovovacia frekvencia 240 Hz a odozva len jedna milisekunda určite poteší každého hráča akčných hier. Displej sa tiež môže pochváliť jasom 500 nitov, obrazovou technológiou Dolby Vision HDR, 100 percentným farebným pokrytím Adobe sRGB a podporou hernej technológie Nvidia G-Sync, ktorá synchronizuje obnovovaciu frekvenciu s grafickou kartou pre dosiahnutie čo najplynulejšieho zobrazovania.

Herný notebook Lenovo Legion 7i

Nový herný notebook Lenovo Legion 7i ukrýva vo svojom tele v štýlovom dizajne výkonný procesor Intel Core i9 - 10980HK 10. Generácie. K dispozícii sú aj konfigurácie s procesormi Core i5 a i7. O grafický výkon sa postará dedikovaná grafická karta Nvidia GeForce RTX 2080 Super Max-Q s technológiou Ray tracing pre dosiahnutie realistickejších efektov odrazov a tieňov v podporovaných hrách. Toto výkonné „kombo“ dopĺňa až 32 GB operačnej pamäte DDR4 RAM a vnútorné úložisko PCIe SSD s kapacitami 256 GB, 512 GB alebo až 1 TB.

Bezdrôtovú konektivitu zabezpečia technológie Bluetooth 5.0 a Wi-Fi 6, zatiaľ čo káblové pripojenie je tu v podobe ethernetového portu, portu Thunderbolt 3, ďalej v notebooku nájdeme DisplayPort, tri USB 3.1 porty (jeden Gen 1 a dva Gen 2), port HDMI 2.0, jeden USB-C port (s DisplayPort) a audio konektor. Kvalitné ozvučenie prinášajú dva 2-wattové reproduktory s podporou technológie Dolby Atmos.

Herný notebook Lenovo Legion 7i

Legion 7i sľubuje hráčom výdrž 80 Wh batérie až 8 hodín na jedno nabitie, s možnosťou dynamického prepínania medzi integrovanou a dedikovanou grafickou kartou, manuálnym vypínaním dedikovanej grafiky a možnosťami ovládania napätia systému a rýchlosti otáčok ventilátorov. Batéria podporuje technológiu rýchleho nabíjania, vďaka ktorej sa môže nabiť na 50 percent svojej kapacity už za 30 minút nabíjania.

Klávesnica s RGB podsvietením by mala priniesť „hmatateľný herný zážitok s vysokou citlivosťou na dotyk“ s technológiou anti-ghosting a časom odozvy stlačenia kláves pod jednu milisekundu. Technológia chladenia Coldfront 2.0 udržiava kľúčové komponenty v chlade aj počas najväčších herných bojov.

Nový herný notebook Lenovo Legion 7i sa dostane do predaja budúci mesiac za ceny začínajúce sa od 1 599,99 dolárov, v závislosti od konfigurácie. Ceny a dostupnosť pre slovenský trh zatiaľ nie sú známe.

Herný notebook Lenovo Legion 7i

Medzi ďalšie novinky patrí najtenší a najľahší člen novej rodiny herných notebook Legion – model Y740Si. V najhrubšej časti meria len 14,9 milimetra a jeho celková hmotnosť je len 1,7 kilogramu. Je dodávaný s procesormi 10. generácie Intel Core i9 H-Series a získal 15,6-palcový displej s rozlíšením 4K a obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Nechýbajú mu najmodernejšie technológie Bluetooth 5.0, Wi-Fi 6 či Thunderbolt 3. Tento model sa bude predávať za cenu od 1 199,99 dolárov. Ceny a dostupnosť pre slovenský trh zatiaľ nie sú známe.

Herný notebook Lenovo Legion Y740Si

Legion 5 je prvým herným notebookom Lenovo s mobilným procesorom AMD Ryzen 4000. Ten môže byť skombinovaný s dedikovanými grafickými kartami AMD Ryzen 7 4800H alebo Nvidia GeForce RTX 2060. Notebook môže mať až 16 GB pamäte RAM a 1 TB úložného priestoru typu HDD alebo SSD. Jeho 15-palcový Full HD displej dosahuje obnovovaciu frekvenciu 144 Hz a má dobou odozvy menšiu ako 3 milisekundy. Cena sa začína od 799,99 dolárov. Ceny a dostupnosť pre slovenský trh zatiaľ nie sú známe.

Herný notebook Lenovo Legion 5