Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosné okuliare, ktoré poskytnú kino zážitok na veľkej obrazovke

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnej situácii je určite lepšie zostať doma, no to neznamená, že sa musíte vzdať zážitku z veľkého plátna. Nové prenosné okuliare GOOVIS Young vám totiž umožnia si vychutnať filmy, televízne programy či hry na virtuálnej obrazovke, ktorá je ekvivalentná sledovaniu až 800 palcovej (teda 20,3 m) obrazovky zo vzdialenosti 20 metrov.

Okuliare GOOVIS Young sú vybavené micro-OLED displejmi s rozlíšením 1 920 x 1 080 pixelov pre každý displej, ktoré vám v kontrastom pomere 100 000 : 1 poskytnú zobrazenie v čo najvernejších farbách. Kompaktná náhlavná súprava by vďaka tejto technológii mala zabezpečiť vynikajúci obraz bez ohľadu na obsah, či už ide o veľké „plátno“ vo vašom osobnom kine, intenzívny herný zážitok, ktorý vás viacej vtiahne do akcie alebo pohľad z prvej osoby pri lietaní s dronom.

Prenosné okuliare pre zobrazenie digitálneho obsahu GOOVIS Young.

Kompatibilita Plug and Play s celým radom zariadení je zabezpečená vďaka viacerým možnostiam pripojenia. Prostredníctvom USB-C kábla sa môžu používatelia pripojiť k obsahu na smartfónoch, tabletoch, notebookoch či stolných počítačoch. Voliteľný adaptér rozširuje možnosti ďalej tým, že umožní pripojenie k portu Lightning pre smartfóny iPhone alebo pripojenie cez HDMI port pre televízory, drony, herné konzoly, set-top boxy a Blu-Ray prehrávače.

Micro-LED displej zabezpečia celkové rozlíšenie 3 840 x 1 080 pixelov s hustotou 3 147 pixelu na palec, čo ostrý a detailný obraz. K dispozícii je aj presné nastavenie dioptrií pre každé oko zvlášť s + / - 0,33 dioptrie. To znamená, že pri používaní zariadenia netreba nosiť vo väčšine prípadov dioptrické okuliare, ktoré by mohli mať za následok namáhanie očí a bolesti hlavy. Zariadenie je vybavené vetraním, ktoré rozptyľuje teplo a šošovky sú ošetrené hydrofóbnym nano povlakom, ktorý zabraňuje ich zahmlievaniu.

Prenosné okuliare pre zobrazenie digitálneho obsahu GOOVIS Young.

Keďže sledovanie filmov či hranie hier môže trvať hodiny, sú okuliare GOOVIS Young ľahké. Vážia len 200 gramov a tak si ich používateľ môže pohodlne zobrať aj keď niekam cestuje. Ku komfortnému noseniu prispieva aj polstrovanie a nastaviteľný popruh.

Prenosné okuliare GOOVIS Young pre zobrazenie digitálneho obsahu sú súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať za 599 dolárov. Vývojárom sa už teraz podarilo vyzbierať niekoľkonásobok požadovanej sumy, takže by mohli splniť záväzok s dodávkou prvých kusov v júli 2020.

Prenosné okuliare pre zobrazenie digitálneho obsahu GOOVIS Young.