Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Spací vak AirBag má v sebe integrovaný nafukovací matrac

Spací vak AirBag má v sebe integrovaný nafukovací matrac
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Môže byť nepríjemné si ľahnúť do spacieho vaku, ktorý je priamo na podlahe stanu. K pohodlnejšiemu spánku môže pomôcť podložka, no je to ďalšia položka, ktorú musíte zbaliť a nosiť. No nový spací vak AirBag je zaujímavý v tom, že je na spodnej strane vybavený nafukovacím matracom.

Pri stanovaní potom stačí, aby používateľ odstránil viečko na dvojstupňovom ventile v spacom vaku AirBag, priložil ústa k tomuto ventilu a nafúkol tak integrovaný matrac. Výrobca tvrdí, že matrac by sa mal dať nafúknuť vykonaním piatich až desiatich vdychov. Pri balení sa matrac jednoducho vyfúkne vytiahnutím náustku ventilu, čo umožní rýchly únik všetkého vzduchu.

Vstavaný matrac by mal po nafúknutí eliminovať tlakové body, ktorá sa vyskytujú v častiach tela, ako sú boky a plecia, keď sa nepoužíva žiadna podložka alebo len príliš tenká podložka. Navyše poskytne izolačnú vzduchovú medzeru medzi používateľom a studenou zemou a lepšie tak udrží jeho telo v teple. Medzi ďalšie bežné vlastnosti spacieho vaku AirBag patrí sťahovacia kapucňa, obojsmerný zips s chránením proti prechodu vetra, dvojitá vrstva izolácie, povrch odolný voči vode či vnútorná kapsa pre uloženie rôznych drobností, ako sú napríklad smartfóny a doklady.

Spací vak AirBag s integrovaným nafukovacím matracom.

Spací vak AirBag s integrovaným nafukovacím matracom je k dispozícii v troch modeloch AirBag 1.0, 2.0 a 3.0. Model 1.0 je vhodný pre okolité teploty do 12 ° C, zatiaľ čo model 2.0 sa dá použiť pri okolitých teplotách do 4 ° C. „Extrémnejšia“ verzia spacieho vaku 3.0 vydrží až do teploty -9 ° C.

Spacie vaky AirBag sa dajú získať podporou prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter. Model AirBag 1.0 sa dá objednať za 70 dolárov (plánovaná maloobchodná cena 79 dolárov vo veľkosti pre deti alebo 89 dolárov vo veľkosti pre dospelých). Model AirBag 2.0 je ponúkaný za 100 dolárov len vo veľkosti pre dospelých (maloobchodná cena po skončení kampane 129 dolárov), zatiaľ čo model 3.0 stojí 225 dolárov, rovnako k dispozícii len vo veľkosti pre dospelých (maloobchodná cena po skončení kampane 299 dolárov). Za predpokladu, že sa spacie vaky AirBag dostanú do výroby, by sa mala distribúcia prvých kusov začať niekedy v júli tohto roku.

Zľava doprava: modely spacích vakov AirBag 3.0, 2.0 a 1.0 (model 1.0 môže byť vo veľkosti pre deti alebo pre dospelých).