Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Geneinno S2: Vyľahčený a dostupnejší podvodný skúter

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky startup Geneinno pred dvomi rokmi predviedol svoj prvý podvodný skúter Trident, ktorý uľahčil potápanie pod vodou. Teraz spoločnosť vydala lacnejší a prenosnejší model pod názvom Geneinno S2.

Pôvodný model podvodného skútra Trident, ktorý je teraz nazývaný ako Geneinno S1, využíval pre ťahanie plavcov a potápačov dve elektricky poháňané vrtule s celkovým ťahom 12 kilogramov. Mohol sa ponoriť do maximálnej hĺbky 50 metrov, pričom sa pohyboval v dvoch nastavených rýchlostiach 3,6 alebo 7 km / h. Batéria mala výdrž približne hodinu používania.

Podvodný skúter Geneinno S2.

Nový podvodný skúter Geneinno S2 je odľahčenou verziou aj v zmysle špecifikácií. Jeho dva 360 wattové motory dodajú 10 kg ťahu a ponúkajú rýchlosti 3,2 alebo 4,3 km / h. Geneinno S2 sa môže ponoriť do maximálnej hĺbky „len“ 30 metrov a zabudovaná batéria vydrží na jedno nabitie okolo 45 minút používania. Podvodný skúter je však o 800 gramov ľahší, s celkovou hmotnosťou 2,7 kilogramu. Čo je najdôležitejšie, je i výrazne lacnejší. Predáva sa za 399 dolárov, zatiaľ čo pôvodný model Geneinno S1 stojí 681 dolárov.

Podvodný skúter Geneinno S2.

Používatelia môžu počas ponoru s podvodným skútrom Geneinno S2 monitorovať rôzne faktory, ako je aktuálna rýchlosť, hĺbka a stav nabitia batérie pomocou mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS alebo Android. To znamená, že pre svoj smartfón budú potrebovať podvodné puzdro. Mobilná aplikácia tiež obsahuje funkciu rodičovskej kontroly, ktorá umožňuje rodičom v prípade potreby na diaľku zastaviť S2-jku. Dobrodružstvá pod vodou sa navyše dajú zaznamenať pomocou integrovaného držiaka, ktorý je kompatibilný s akčnými kamerami GoPro.

Podvodný skúter Geneinno S2.