Zvrhlý exproducent má na krku nové obvinenie, ide o Beverly Hills

TA3 TASR
11.4.2020 08:11

Prokuratúra v meste Los Angeles v americkom štáte Kalifornia vzniesla proti bývalému filmovému producentovi Harveymu Weinsteinovi nové obvinenie v súvislosti so sexuálnym násilím. Bývalý hollywoodsky magnát si už teraz odpykáva trest za sexuálne delikty. Najnovšie obvinenie sa týka napadnutia ženy v hoteli v Beverly Hills.

Obvinenie bolo vznesené v spojitosti so sexuálnym útokom na ženu, ktorého sa Weinstein údajne dopustil v máji 2010 v kalifornskom meste Beverly Hills. Weinstein už v Los Angeles čelí dvom obvineniam zo znásilnenia a sexuálneho násilia.

Súd v New Yorku bývalého producenta 11. marca odsúdil na trest odňatia slobody na 23 rokov za sexuálny útok a znásilnenie. Porota ho koncom februára uznala za vinného zo sexuálneho útoku voči bývalej asistentke produkcie Mimi Haleyiovej v roku 2006 a zo znásilnenia herečky Jessicy Mannovej v roku 2013. Weinsteinovi v prípade usvedčenia zo všetkých obvinení v Los Angeles hrozí ďalší trest odňatia slobody v dĺžke 29 rokov.

Weinstein mal v marci pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Bývalého producenta obvinilo v posledných rokoch zo sexuálnych útokov viac ako 80 žien, medzi nimi hviezdy ako Angelina Jolieová, Ashley Juddová, Uma Thurmanová a Salma Hayeková.

Weinsteina uznala súdna porota v New Yorku za vinného zo sexuálneho útoku voči bývalej asistentke produkcie Mimi Haleyiovej v roku 2006 a zo znásilnenia herečky Jessicy Mannovej v roku 2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok