Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herb Garden: Domáce pestovanie byliniek a zeleniny po celý rok

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čerstvé bylinky a zelenina priamo zo záhrady sú ideálnym doplnkom takmer každého jedla, no nie každý má prístup k záhrade na ich pestovanie. No vďaka technológiám už dnes môžeme mať vlastné domáce záhradky. Jednou z nich je aj Herb Garden od spoločnosti GardenByte, domáca záhradka, ktorá spája šikovnosť so štýlovým dizajnom.

Herb Garden využíva najnovšiu technológie rastu rastlín pomocou hydropónie. Semená jednoducho vložíte do mriežky vo vysádzacom zariadení, pridáte vodu a dodané živiny a hnojivo. Počítačovo riadená domáca záhradka odtiaľto preberie všetku prácu za vás a prostredníctvom mobilnej aplikácie informuje len o tom, kedy je potrebné rastlinky skontrolovať.

Domáca záhradka Herb Garden.

Počítač monitoruje okolité prostredie, sleduje intenzitu a spektrum okolitého svetla, teplotu vzduchu, relatívnu vlhkosť, teplotu vody, jej prietok a hladinu v nádržke, aby udržal ideálne podmienky pre rast. Dokonca poradí ako upraviť chuť bylín zmenou pomeru vody a svetla. Ak sa používateľ vydá dlhšie mimo domov, môže v aplikácii na diaľku prepnúť na „dovolenkový režim“ a automaticky tak spomaliť rast rastlín.

Modulárny dizajn domácej záhradky Herb Garden umožňuje kombinovať až 39 rôznych rastlín naraz. Malé rastliny môžu byť umiestnené blízko seba, aby sa maximalizovala rozmanitosť, alebo veľké rastliny môžu mať dostatok priestoru na rast. Aby aj pestovanie zostalo elegantné a vzhľadné, všetky nepoužité miesta v podnose mriežky sú zakryté krytom podstavca.

Domáca záhradka Herb Garden.

Rad výkonných LED diód, ktoré simulujú slnečné lúče počas dňa, údajne pomáha pestovať rastliny trikrát rýchlejšie ako iné domáce záhradky a až šesťkrát rýchlejšie ako v prípade rastlín pestovaných vonku. Šošovky a kryt zabezpečujú, že všetko svetlo je nasmerované na rastliny a neťahá sa do miestnosti, zatiaľ čo vo večerných hodinách sa zariadenie prepína na jemné LED osvetlenie, aby zo záhradky vytvorili elegantný displej s rastlinkami.

Herb Garden je k dispozícii so základňou vyrobenou z troch rôznych driev: čerešne, javoru alebo orechu. Dodáva sa vo veľkostiach 30 palcov (76,2 cm), 31 palcov (78,74 cm ) a 7,75 palca (19,67 cm). Sprievodná mobilná aplikácia obsahuje aj výber rôznych receptov pre každú pestovanú rastlinu. Ďalšie semená a živný roztok sa dajú objednať aj priamo prostredníctvom aplikácie.

Domáca záhradka Herb Garden.