Tragédie Kennedyovcov pokračujú, našli vnučku zabitého senátora

TA3 TASR
7.4.2020 13:47

Polícia objavila telo 40-ročnej Maeve Kennedyovej-McKeanovej, vnučky zavraždeného amerického senátora a prezidentského kandidáta Roberta Kennedyho, ktorá bola nezvestná od štvrtka minulého týždňa, keď sa so svojím osemročným synom vydala na kanoe do zátoky Chesapeake Bay v štáte Maryland.

Tragédie Kennedyovcov pokračujú, našli vnučku zabitého senátora
SITA/AP

Informovala o tom v utorok stanica BBC. Špeciálny potápačský tím po rozsiahlom pátraní objavil ženine ostatky vo vodách zátoky približne štyri kilometre južne od miesta, kde sa Kennedyová-McKeanová vydala na splav. Pátranie po jej synovi Gideonovi stále pokračuje.

Kennedyová-McKeanová, ktorá bola aktivistkou v oblasti ľudských práv a zdravotníctva, sa v danom čase zdržiavala spolu s rodinou v dome svojej matky v lokalite Shady Side za účelom dobrovoľnej karantény v súvislosti s pandémiou koronavírusovej choroby COVID-19. Okrem nezvestného syna má ďalšie dve deti. Podľa vyjadrenia jej manžela Davida McKeana sa Kennedyová-McKeanová so synom Gideonom vydali na vodnú plochu pre loptu, s ktorou sa hrali. Vietor alebo silný spodný prúd ich kanoe však odniesol ďaleko od brehu.

Kennedyová-McKeanová bola členkou politickej dynastie Kennedyovcov, ktorú postihlo množstvo tragických úmrtí. Jej starého otca Roberta Kennedyho zastrelili v roku 1968, prastrýka a prezidenta USA Johna Kennedyho zastrelili v roku 1963. John Kennedy junior zahynul spolu s manželkou v roku 1999 pri leteckom nešťastí. Robertovu vnučku Saoirse Roisin Hillovú našli vlani v auguste mŕtvu vo veku 22 rokov; príčinou smrti bolo predávkovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok