VšZP má skončiť v pluse. Hľadajú nového šéfa, ktorý to dosiahne

TA3 SITA
6.4.2020 10:20

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výberové konania na obsadenie funkcií predsedu a troch členov predstavenstva Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Kandidáti na tieto funkcie majú okrem iného vypracovať projekt o opatreniach na zvýšenie počtu poistencov v rámci prepoisťovacej kampane.

VšZP má skončiť v pluse. Hľadajú nového šéfa, ktorý to dosiahne
SITA/Tomáš Benedikovič

Má sa zachovať dostupnosť a kvalita

Cieľom má byť dosiahnutie kladného hospodárskeho výsledku VšZP, pre poistencov sa má však zachovať dostupnosť a kvalita poskytovania zdravotnej starostlivosti. Ako informoval rezort zdravotníctva, kandidáti majú možnosť podať žiadosť s potrebnými dokladmi do 14. apríla tohto roka.

Bezúhonný a čestný uchádzač o funkciu predsedu predstavenstva má mať ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Požiadavkou je tiež najmenej päťročná prax a trojročné riadiace skúsenosti v oblasti zdravotného poistenia, zdravotnej starostlivosti, finančnej oblasti, v oblasti verejného obstarávania alebo práva. Kandidát by mal mať aj znalosti v zdravotníckej legislatíve, Obchodnom zákonníku a v špecifikách manažmentu.

Odvolali generálnu riaditeľku

Kandidáti na členov predstavenstva by mali spĺňať rovnaké požiadavky, na tieto funkcie však stačí najmenej štvorročná prax a dvojročné riadiace skúsenosti v oblasti zdravotného poistenia, zdravotnej starostlivosti, finančnej oblasti, v oblasti verejného obstarávania alebo práva.

Ministerstvo zdravotníctva koncom marca odvolalo z funkcie generálnu riaditeľku VšZP Ľubicu Hlinkovú. "K uvedenému rozhodnutiu pristúpilo ministerstvo z dôvodu identifikovania potreby zefektívnenia činnosti poisťovne v súvislosti s potrebou prijatia nevyhnutých opatrení zdravotnej poisťovne vyplývajúcich zo situácie ohľadom ochorenia Covid-19," uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok