V ČR pribúdajú nakazení i obete, minister chce prísnejšie pokuty

TA3 TASR
5.4.2020 08:50

V susednom Česku stále pribúda počet pacientov, ktorí sa nakazili koronavírusom. Podľa aktuálnych údajov je tam 4.475 chorých. Zomrelo 62 ľudí a z choroby sa vyliečilo 78 infikovaných. V krajine otestovali už viac ako 80.000 ľudí.

Minister vnútra Jan Hamáček povedal po rokovaní s prezidentom Milošom Zemanom v Lánoch, že sankcie za porušenie jednotlivých nariadení budú oveľa prísnejšie. Hamáček tiež zároveň plánuje predložiť Poslaneckej snemovni a Senátu zmenu zákona, vďaka ktorej by policajti mohli neposlúchnutie riešiť blokovou pokutou až vo výške 10.000 Kč (360 eur) priamo na mieste.

Núdzový stav v ČR bude pravdepodobne predĺžený. Krízový štáb sa pôvodne dohodol na predĺžení o 30 dní, nakoniec bude však zrejme predĺžený do konca apríla.

Novým typom koronavírusu sa vo svete nakazilo už vyše milión ľudí. Najviac infikovaných pacientov je v USA, kde ide o viac než 300.000 potvrdených prípadov. V Európe je najhoršia situácia v Španielsku, tam je viac než 126.000 nakazených, uzatvára štatistickým výpočtom TV Nova.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok