POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3
5.1.2018 05:53

Oblačno až zamračené, lokálne hmlisto, miestami aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na Zemplíne ráno ešte na viacerých miestach, dážď alebo dážď so snehom, na horách sneženie. Denná teplota 2 až 8, na juhozápade okolo 10 st. Prevažne južný vietor do 25 km/h, v Banskobystrickom kraji len slabý, na hrebeňoch Tatier búrlivý vietor.

Situácia

Cez našu oblasť postupuje ďalej na východ frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presúva z Dánska nad Baltské more. Za ním k nám od západu začína prúdiť teplejší vzduch.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, miestami aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele dážď, na horách sneženie. Na Zemplíne spočiatku na viacerých miestach dážď so snehom alebo dážď, od výšky cca 500 m sneženie. Ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota 2 až 7, na západnom Slovensku a miestami aj na juhu stredného Slovenska 7 až 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1 st., popoludní otepľovanie. Prevažne južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v Banskobystrickom a miestami aj v Nitrianskom kraji len slabý, na hrebeňoch Tatier prudký až búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2, na Zemplíne miestami do 6 mm/ na horách a na Zemplíne spočiatku aj v stredných polohách do 2 cm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok