Do ulíc metropoly nasadili robotov, kontrolujú zákaz vychádzania

TA3 SITA
3.4.2020 17:44

Zákaz vychádzania súvisiaci s pandémiou koronavírusu kontroluje v uliciach Tunisu policajný robot. Pokiaľ niekoho vo vyľudnených uliciach tuniskej metropoly spozoruje, priblíži sa k nemu a spýta sa ho, prečo je vonku.

Do ulíc metropoly nasadili robotov, kontrolujú zákaz vychádzania
SITA/AP

Dotyčný musí robotovi predložiť identifikačný doklad a ďalšie dokumenty pred jeho kameru, aby ho policajti, ktorí robota ovládajú, mohli preveriť. Obyvatelia smú z domu vychádzať len zo zdravotných dôvodov a na nákup nevyhnutných potrieb.

Monitorovacie roboty vyrába tuniská spoločnosť Enova Robotics. Robot sa pohybuje na štyroch kolesách a je vybavený termokamerou a technológiou Lidar, ktorá funguje ako radar, ale využíva namiesto rádiových vĺn svetelné lúče. Spoločnosť cenu strojov odmietla prezradiť.

Koľko ich tuniské ministerstvo vnútra nasadilo do ulíc, nie je známe. Video zachytávajúce futuristickú misiu zverejnilo ministerstvo na sociálnej sieti Facebook krátko po zavedení reštriktívnych opatrení. V Tunisku registrujú doteraz vyše 450 nakazených, 14 osôb už novému vírusu podľahlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok