Real Madrid podľahol Levante 0:1 v 4. kole španielskej ligy

TA3
19.9.2011 19:00

Futbalisti Levante sa postarali o obrovské prekvapenie na úkor favorizovaného Realu Madrid, ktorý v nedeľňajšom zápase 4. kola španielskej Primera division zdolali 1:0.

Real Madrid podľahol Levante 0:1 v 4. kole španielskej ligy

Tréner "bieleho baletu" Jose Mourinho zvalil vinu za prehru na stredopoliara Samiho Khediru, ktorý sa na konci prvého polčasu nechal hlúpo vylúčiť a po zmene strán Real hrajúci s deviatimi mužmi v poli inkasoval.

Khedira nebude na prvý zápas v novej sezóne, v ktorom nastúpil po vyliečení sa zo zranenia, spomínať v dobrom. V 25. minúte dostal prvú žltú kartu a o 15 minút neskôr druhú, keď sotil súperovho kapitána Sergia Ballesterosa. Ten sa teatrálne zvalil na zem a rozhodca ukázal nemeckému reprezentantovi červenú kartu. "Vinu na prehre nesie jeden z mojich hráčov, ktorý sa nechal chytiť do pasce. Hráčov som na tieto situácie upozorňoval, je na ich inteligencii, aby vedeli, čo si môžu dovoliť a čo už nie. Nemám problém povedať, že Khedira je zodpovedný za našu prehru. Myslím si tiež, že chybu urobil aj rozhodca, ale bez viny nie sú ani ďalší hráči," povedal Mourinho.

Jeho tím mal v prípade výhry možnosť dostať sa na čelo tabuľky a najmä opäť sa vzdialiť na rozdiel dvoch bodov FC Barcelona, no na pôde Levante herne prepadol. Súperovi, ktorého pred začiatkom sezóny pasovali odborníci za kandidáta na vypadnutie, nedokázali streliť gól. "Gratulujem Levante k víťazstvu, lebo jeho hráči lepšie provokovali, simulovali a zdržovali hru. Ale aj to je súčasť futbalu," neodpustil si portugalský kormidelník tradičné uštipačné poznámky.
Informovala agentúra Reuters.

(zdroj: TASR)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok