Desiatky zdravotníkov sú v izolácii, pacient bol napokon pozitívny

TA3 TASR
2.4.2020 00:05

V Ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnice čakajú na výsledky testov svojich zamestnancov. Pred vyše týždňom v nemocnici totiž prijali pacienta z Čadce po úraze hlavy. Pri jeho príjme bol test na koronavírus negatívny, v utorok pred operačným zákrokom, bol však pozitívny.

Desiatky zamestnancov Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku zostali v domácej izolácii po tom, ako prišli do styku s pacientom nakazeným novým koronavírusom. Testy na COVID-19 absolvovalo 118 pracovníkov ÚVN, časť z nich už nemocnica zaslala do laboratória v Banskej Bystrici. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

"V týchto chvíľach dokončujeme posudzovanie epidemiologickej anamnézy a klinického stavu zamestnancov nemocnice, ktorí boli v bezprostrednom styku s pacientom. Na základe výsledkov bude spresnený počet zamestnancov, ktorým bude nariadená karanténa," uviedla hovorkyňa nemocnice s tým, že výsledky by mohli byť známe vo štvrtok v skorých ranných hodinách.

Pacienta z Čadce prijali do ÚVN ešte 23. marca 2020 po úraze hlavy. Pri príjme mu urobili testy na nový koronavírus s negatívnym výsledkom. V utorok mal pacient podstúpiť drobný operačný zákrok. Z preventívnych dôvodov nemocnica testy u pacienta zopakovala. Výsledok bol pozitívny. Pacient je podľa Diškovej momentálne hospitalizovaný na ARO.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok