Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitness náramok Fitbit Charge 4 získal GPS a podporu Spotify

Fitness náramok Fitbit Charge 4 získal GPS a podporu Spotify
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fitbit patrí medzi najznámejšie značky nositeľných zariadení pre sledovanie fyzickej aktivity. Do bohatého portfólia teraz pribudol nový fitness náramok Fitbit Charge 4, ktorý sa môže pochváliť zabudovaným GPS modulom a s podporou streamingovej služby Spotify.

Nový fitness náramok Fitbit Charge 4 je priamym nástupcom modelu Charge 3 z roku 2018. Z pohľadu dizajnu sa zmenilo len málo, nositeľné zariadenie stále vyzerá ako kombinácia inteligentných hodiniek a fitness náramku. Na jeho monochromatickom displeji sa pritom dá zobraziť čas v digitálnej aj analógovej podobe.

Veľkou inováciou je zabudovanie GPS modulu. Ide tak o prvý fitness náramok Fitbit, ktorý získal GPS po inteligentných hodinkách Fitbit Ionic. Pridanie GPS znamená, že používateľ bude môcť sledovať trasy svojich behov a jázd na bicykli bez toho, aby musel so sebou brať smartfón.

Fitness náramok Fitbit Charge 4.

Pridaná bola tiež podpora streamingovej služby Spotify. Hoci používateľ nemôže skladby synchronizovať a prehrávať bez smartfónu, môže ovládať prehrávanie priamo zo svojho zápästia. No len v prípade, že je predplatiteľom služby Spotify Premium.

Náramok má všetky rovnaké funkcie, aké sú aj v predchádzajúcom modeli Charge 3. To znamená sledovanie fyzickej aktivity, sledovanie spánku, monitorovanie srdcovej frekvencie, Fitbit Pay a tak ďalej. Spoločnosť Fitbit však v novom modeli predstavuje novú, inteligentnejšiu metriku na meranie fyzického výkonu, ktorú nazýva ako Active Zone Minutes. Táto funkcia sa časom dostane aj do ďalších nositeľných zariadení tejto značky.

Fitness náramok Fitbit Charge 4.

Fitness náramok Fitbit Charge 4 je so svojou odolnosťou vhodný aj na plávanie a jeho batéria vydrží na jedno nabitie údajne až okolo sedem dní. Náramok bude k dispozícii od 13. apríla a na výber bude z troch farieb: čierna, modrá a ružové drevo. Predávať sa bude za maloobchodnú cenu 149,95 dolárov. V špeciálnej edícii, ktorá je o 20 dolárov drahšia, bude na výber niekoľko ďalších farebných prevedení a možností výberu remienkov.

Fitness náramok Fitbit Charge 4.