Začal sa proces so Zsuzsovou. Ide o vraždu regionálneho politika

TA3 SITA
1.4.2020 09:59

V Banskej Bystrici na pracovisku Špecializovaného trestného súdu začalo hlavné pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Do budovy súdu pustili vybrané médiá.

Medzi tromi obžalovanými, ktorí majú v tejto veci vypovedať, je aj Alena Zsuzsová, súdená tiež v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka. Ďalšími obžalovanými sú Roman Ostružlík a Vladimír Mosnár. Podľa obžaloby bol objednávateľom vraždy Roman Ostružlík, Alena Zsuzsová sprostredkovateľkou a Vladimír Mosnár objednávku prevzal a zadal ju vykonať. V pôvodnom konaní bol v tejto veci právoplatne odsúdený na 25 rokov odňatia slobody Štefan Kaluz, ktorý na obeť strieľal.

Ostružlík je momentálne stíhaný väzobne a Vladimír Mosnár je vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Alena Zsuzsová je vo väzbe pre vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večerných hodinách pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Strelec Kaluz však objednávateľa neprezradil. Alena Zsuzsová v minulosti robila Romanovi Ostružlíkovi politickú kampaň na post primátora Hurbanova proti zavraždenému Basternákovi. Vladimír Mosnár je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

Alena Zsuzsová, ktorá mala byť sprostredkovateľkou vraždy, poprela vinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok