Nákaze podľahol svetoznámy neurochirurg, ktorý oddelil dvojčatá

TA3 TASR
31.3.2020 16:49

Celosvetovo uznávaný americký neurochirurg James Goodrich, ktorý v rokoch 2004 a 2016 oddelil zrastené dvojčatá, podľahol vo veku 73 rokov pandemickému ochoreniu COVID-19.

Nákaze podľahol svetoznámy neurochirurg, ktorý oddelil dvojčatá
SITA/AP

Informovala o tom v utorok spravodajská stanica Sky News. Goodrich, ktorý pôsobil v newyorskom stredisku Montefiore Medical Center, zomrel v pondelok. "Doktor Goodrich bol majákom našej inštitúcie a bude nám veľmi chýbať," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ medicínskeho strediska Philip Ozuah.

Personál nemocnice v spoločnom tvíte uviedol: "Komunita Montefiore smúti nad stratou doktora Goodricha. Nebol iba elitným chirurgom, ale aj ochotným učiteľom, ktorý sa o svoje znalosti počas rokov podelil s mnohými svojimi mladými nasledovníkmi." Emad Eskandar, šéf neurochirurgického oddelenia na Montefiore Medical Center, v samostatnom vyhlásení uviedol, že Goodrich bol "majstrovským chirurgom, svetovým vzdelávateľom a obľúbeným kolegom", ako aj "srdcom a dušou nášho oddelenia".

Goodrich pochádzal z amerického štátu Oregon a počas vojny vo Vietname slúžil ako člen námornej pechoty USA. Počas tohto pôsobenia sa rozhodol pre lekársku kariéru.

Spojené štáty sú najviac postihnutou krajinou - novým druhom koronavírusu je tam nakazených najmenej 164.714 ľudí a viac ako 3000 následkom nákazy už podľahlo. Americký prezident Donald Trump v pondelok avizoval, že Spojené štáty plánujú predĺžiť zákaz vstupu do krajiny pre ľudí prichádzajúcich z Európy. Toto opatrenie je v USA v platnosti od 13. marca na dobu 30 dní.

Spojené štáty sú najviac postihnutou krajinou - novým druhom koronavírusu je tam nakazených najmenej 164.714 ľudí a viac ako 3000 následkom nákazy už podľahlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok