Čaputovú zaujímali detaily záchranných opatrení, stretla sa s Hegerom

TA3 TASR
31.3.2020 15:56

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v utorok stretla s ministrom financií Eduardom Hegerom. Diskutovali o opatreniach, ktoré vláda ohlásila v súvislosti so zmiernením dosahov aktuálnej krízy spôsobenej pandémiou nového koronavírusu na ekonomiku Slovenska. Médiá o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Prezidentka sa zaujímala aj o detaily konkrétnych opatrení, ako sú napríklad kritériá na preplácanie mzdy pri poklese tržieb alebo určovanie medziročného poklesu tržieb v prípade, ak niekto podniká kratšie ako rok. Hovorili aj o profesiách, ktoré svojou činnosťou nedosahujú pravidelné tržby, ale sú pre spoločnosť dôležité, ako napríklad ľudia pracujúci v kultúre, športe či mimovládnych organizáciách.

Ako uviedol Strižinec, zo slov ministra financií jednoznačne vyplynulo, že pripravované opatrenia nie sú jediné a prichádzať budú ďalšie. Ide aj o opatrenia pre najväčších zamestnávateľov, pretože súčasná kríza sa postupne dotkne čoraz väčšieho počtu ľudí v rôznych životných situáciách.

Prezidentka upozornila, že ju bude zaujímať aj administratívna náročnosť získania pomoci, aby sa k nej každý, kto ju potrebuje, mohol jednoducho dostať aj v aktuálnom obmedzenom režime a aby to zároveň nespôsobovalo problémy ani na strane štátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok