Nezvyčajné opatrenie proti nákaze: Ženy vychádzajú inokedy

TA3 TASR
31.3.2020 14:53

V boji s pandémiou koronavírusu nariadil panamský prezident Laurentino Cortizo nezvyčajné karanténne opatrenia. Od 1. apríla po dobu 15 dní budú mať ženy aj muži vymedzené odlišné dni v týždni, počas ktorých budú môcť opustiť svoje domovy. Informoval o tom spravodajca britského denníka The Guardian pre Latinskú Ameriku.

Nezvyčajné opatrenie proti nákaze: Ženy vychádzajú inokedy
SITA/AP

Ženy budú mať povolené vyjsť von na nákup potravín či liekov v pondelok, stredu a piatok, muži zase v utorok, štvrtok a sobotu. Povolenie na opustenie bydliska bude platiť na dve hodiny, doplnila agentúra AFP. "V nedeľu bude musieť každý zostať doma," napísal Cortizo na sociálnej sieti Twitter.

Spomínané opatrenia sa nebudú vzťahovať na zamestnancov štátnej služby a ľudí pracujúcich v spoločensky nevyhnutných odvetviach. "Táto úplná karanténa nie je zavedená pre nič iné, len na ochranu života," povedal podľa AFP na tlačovej konferencii minister pre bezpečnosť Juan Pino.

V krajine so štyrmi miliónmi obyvateľov bola 25. marca zavedená prísna karanténa. Minulý týždeň bolo podľa Pina zadržaných viac ako 2000 ľudí, ktorí ju nedodržiavali. V Paname bolo doteraz potvrdených 1075 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 27 úmrtí. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je hospitalizovaných 43 pacientov. Prvý prípad tam zaznamenali 10. marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok