Kožuch skončil, Pôdohospodárska platobná agentúra má novú šéfku

TA3 TASR SITA
31.3.2020 09:14

Novou generálnou riaditeľkou Pôdohospodárskej platobnej agentúry je Beatrix Galandová. Na pozícii generálneho riaditeľa agentúry vystriedala Juraja Kožucha. Do pozície ju už vymenoval nový minister pôdohospodárstva Ján Mičovský.

Kožuch skončil, Pôdohospodárska platobná agentúra má novú šéfku
TASR/Martin Baumann

Galandová bola členkou vedenia PPA. Do funkcie generálnej riaditeľky prechádza z pozície riaditeľky odboru vnútorného auditu, ktorú zastáva od októbra roku 2016. Na PPA pôsobí od jej vzniku v roku 2004. Pracovala na sekcii priamych podpôr a organizácie trhu, na odbore vonkajších vzťahov ako vedúca oddelenia monitoringu legislatívy EÚ a na odbore vnútorného auditu.

Európsky úrad pre boj proti podvodom už ukončil vyšetrovanie PPA, ktoré sa týkalo poskytovania tzv. priamych platieb. Najvyšší úrad na boj proti podvodom v EÚ podľa MPRV zistil, že slovenská agentúra postupovala správne. Úrad potvrdil, že neprišlo k žiadnemu poškodeniu finančných záujmov Európskej únie, o ktorom hovorili v minulosti niektorí politici a poslanci Európskeho parlamentu.

"Po detailnom, takmer 1,5-ročnom vyšetrovaní OLAF potvrdil správny postup slovenskej Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Mrzí nás, že sa niektorí slovenskí europoslanci a členovia európskeho parlamentu počas návštevy Slovenska v minulom roku vyjadrovali o Slovensku a postupe PPA zavádzajúco a nepravdivo. Ako sa ukázalo, samotný OLAF potvrdil správnosť postupu PPA," povedal končiaci riaditeľ PPA Juraj Kožuch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok