PR správa

Prečo sa oplatí v roku 2018 investovať do štúdia cudzích jazykov?

PR
4.1.2018 09:42

Boli doby, keď si ľudia mysleli, že učenie jazykov vytvára v mysli zmätok. V súčasnosti je však ovládanie cudzích jazykov nevyhnutnosťou. Predpokladá sa, že na konci tohto storočia ostane z dnes existujúcich cca 6.000 jazykov iba niekoľko stoviek, ktoré sa aktívne budú používať.

Prečo sa oplatí v roku 2018 investovať do štúdia cudzích jazykov?
Volis

Ako povedal Nelson Mandela: „Ak na človeka prehovoríš v jeho rodnom jazyku, hovoríš k jeho srdcu.“ Dôvodov na štúdium cudzích jazykov je však oveľa viac.

Aktívny mozog

Učením ďalších jazykov rastú jazykové centrá v mozgu. Aktívnejšie sú aj vitálne časti mozgu. Okrem toho štúdium odďaľuje nástup demencie, či iných degeneratívnych chorôb v mozgu až o 5 rokov.

Zároveň viacjazyčnosť zlepšuje vo všeobecnosti pamäť.

Zvyšovanie vlastnej hodnoty a budovanie sebadôvery

Ovládanie jedného cudzieho jazyka je nevyhnutnosť. Pridaním druhého či tretieho zvyšujete osobnú hodnotu a konkurencieschopnosť na trhu práce. Radosť poznania cudzieho jazyka zvyšuje sebadôveru a naštartuje túžbu naučiť sa viac.

Tip: Callanova metóda je komunikatívny spôsob učenia sa jazyka. Jazyk sa naučíte až 4 krát rýchlejšie.

Budovanie vzťahov a utužovanie priateľstiev

S ovládaním cudzieho jazyka sa vám priblíži rodina aj priatelia, ktorí žijú v zahraničí. V cudzine sa nebudete cítiť stratene a získate nielen nových priateľov, ale pri poznávaní novej krajiny sa nebudete cítiť stratene a otvoríte tak dvere novým príbehom a zážitkom.

Potenciálom stať sa univerzálnym svetovým jazykom má najmä angličtina. Tá nás sprevádza naozaj všade – je jazykom peňazí, cestovania, internetu...

Dávate prednosť štúdiu s aktívnymi výsledkami? V tom prípade vyskúšajte kurz angličtiny vo Volis Academy, a študujte za výhodné ceny v malých študijných skupinách s množstvom výhod.

Ešte stále váhate? V tom prípade príďte na ukážkovú hodinu zadarmo. Jazyková škola Volis Academy vás presvedčí o kvalite poskytovanej výučby v priestoroch v centre Bratislavy, alebo u vás vo firme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok