Nakazený britský premiér sa ozval cez Twitter, chce ďalej pracovať

TA3 TASR
27.3.2020 13:09

Britského premiéra Borisa Johnsona testovali pozitívne na prítomnosť nového koronavírusu. Má mierne príznaky ochorenia, informovala v piatok televízna stanica Sky News.

"Za posledných 24 hodín sa u mňa prejavili mierne príznaky a testovali ma pozitívne na koronavírus," uviedol Johnson na Twitteri. Napísal, že je v samoizolácii, ale bude aj naďalej viesť boj vlády s koronavírusom, a to prostredníctvom videokonferencií. "Spolu ho porazíme," dodal.

Johnsonova kancelária informovala, že ho testoval v premiérskom úrade personál britského Národného zdravotníckeho systému po tom, ako sa u neho vo štvrtok prejavili "mierne príznaky". Premiér dodržiava predpisy a zostane v samoizolácii na Downing Street 10.

Johnson vo videu uviedol, že mal teplotu a ustavičný kašeľ. "Nemajte pochýb o tom, že môžem pokračovať vďaka čarom modernej technológii v komunikovaní so svojím tímom a viesť národný protiútok voči koronavírusu," povedal podľa agentúry AP, ktorá pripomína, že už skôr v tomto týždni oznámil pozitívny test na koronavírus aj britský princ Charles.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok