V ČR zomrel už tretí človek, krajina hlási takmer 1400 nakazených

TA3 TASR
24.3.2020 22:01

Česko eviduje 1394 ľudí nakazených novým koronavírusom, počas utorka pribudlo viac ako 100 infikovaných. Na ochorenie zomrel už aj tretí človek

V ČR zomrel už tretí človek, krajina hlási takmer 1400 nakazených
SITA/AP

Oznámil to v utorok na Twitteri český minister zdravotníctva Adam Vojtěch s tým, že ide o ženu narodenú v roku 1949, ktorá bola od 22. marca hospitalizovaná v pražskej Všeobecnej fakultnej nemocnici pre pľúcne ochorenie, pričom mala aj ďalšie zdravotné problémy.

Koronavírus u tejto 71-ročnej pacientky zistili práve v nemocnici. Podľa ministra sa nakazila od niekoho zo svojej rodiny. Vojtěch vyjadril ľútosť nad jej úmrtím a zároveň občanov vyzval, aby svojich starých rodičov v tomto období nenavštevovali, prípadne len s nasadeným rúškom.

Prvou obeťou nakazenou koronavírusom v ČR sa stal v nedeľu 95-ročný muž s vážnymi zdravotnými problémami. S chorobou COVID-19 nebol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Druhé úmrtie zaznamenali v ČR v utorok. Išlo o 45-ročného muža, ktorý mal rakovinu, pričom koronavírus spôsobil zhoršenie jeho zdravotného stavu a napokon zomrel na zlyhanie viacerých orgánov.

Minister Vojtěch informoval tiež o tom, že pribudol počet vyliečených, a to v Ústeckom a Plzenskom kraji. V ČR tak momentálne evidujú už desať vyliečených, avšak aj 1394 nakazených novým koronavírusom. Len počas utorka pribudlo viac ako 100 infikovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok