Zvolili šéfov parlamentných výborov, Blaha ani Kotleba neuspeli

TA3 TASR SITA
24.3.2020 11:50

Parlament volil ďalších šéfov výborov NR SR, o tieto pozície sa uchádzala aj opozícia. Nie všetci uspeli. Predsedom výboru pre nezlúčiteľnosť funkcií sa stal Richard Raši, výboru na skúmanie rozhodnutí NBÚ bude šéfovať Peter Žiga.

Predseda ĽSNS Marian Kotleba nebude šéfovať parlamentnému výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva. V tajnom hlasovaní na schôdzi parlamentu nezískal potrebnú nadpolovičnú väčšinu platných hlasov.

Poslanci nezvolili ani Ľuboša Blahu, ktorý kandidoval za predsedu ľudskoprávneho výboru. V tajnej voľbe nezískal potrebnú nadpolovičnú väčšinu platných hlasov.

Predsedom výboru pre nezlúčiteľnosť funkcií sa stal Richard Raši, výboru na skúmanie rozhodnutí NBÚ bude šéfovať Peter Žiga. 

OĽANO má nateraz šesť predsedníckych kresiel, Sme rodina dve, SaS dve a Za ľudí dve. Smer-SD dostal nateraz štyri predsednícke pozície, ĽSNS jednu. Predsedov väčšiny výborov zvolili zákonodarcovia už na piatkovej ustanovujúcej schôdzi parlamentu na základe dohody, že koalícia obsadí 12 predsedníckych postov a opozícia sedem.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok