PR správa

Sieť optík FOKUS presúva časť ľudských kapacít do výroby nedostatkových rúšok

PR
23.3.2020 13:19

Rýchlym preškolením prechádzajú zamestnanci tých pobočiek, ktoré by inak boli zatvorené, či zrušené. Naopak otvorené zostávajú predajne, ktoré sú zároveň aj výdajňami zdravotných pomôcok.

Sieť optík FOKUS presúva časť ľudských kapacít do výroby nedostatkových rúšok
PR

Sieť očných optík FOKUS patrí medzi zdravotnícke zariadenia, ktoré majú otvorené aj počas núdzového stavu, aby zabezpečili ľuďom zdravotné pomôcky. Na svojich prevádzkach zavádza prísne hygienické opatrenia, otvorené necháva iba tie, v ktorých vie zabezpečiť najvyššiu možnú ochranu. Zo 170 prevádzok v Česku a na Slovensku tak  ostáva otvorených 100, teda len tie predajne, ktoré sú zároveň aj výdajňami zdravotných pomôcok.

Sieť očných optík FOKUS zamestnáva takmer 600 zamestnancov. Svoje predajne môže spoločnosť podľa opatrenia  Úradu verejného zdravotníctva ponechať otvorené, nakoľko zabezpečuje aj výdaj a predaj zdravotníckych pomôcok. Vedenie sa však rozhodlo správať zodpovedne a nechá otvorené len tie, v ktorých dokáže maximálne zabezpečiť a poskytnúť ochranu svojim zamestnancom aj zákazníkom.

Časť zamestnancov tak na zatvorených pobočkách a v zábrusných dielňach bude v týchto dňoch pomáhať s výrobou stále chýbajúcich ochranných rúšok. „Hľadali sme rýchlo riešenie, ako pomôcť a akým spôsobom využiť naše ľudské aj priestorové kapacity a zároveň zachovať pracovné miesta. Šitie ochranných rúšok a následná distribúcia nám prišli ako výborné riešenie. S takouto zmenou bez akýchkoľvek problémov súhlasili aj všetci dotknutí členovia nášho tímu,“ hovorí Ján Jacina, CEO siete očných optík FOKUS.

Voľné kapacity FOKUS presunul aj na novovzniknutú linku očnej pomoci. Prostredníctvom tejto linky sú k dispozícii oftalmológovia, špičkoví zdravotníci a optometristi, ktorí poradia pri otázkach ohľadom zraku, zabezpečiť výrobu a dodanie okuliarov, pomôžu pri získaní dočasných okuliarov, a to bez nutnosti navštíviť prevádzku osobne.

„Na trhu sme už 75 rokov, počas ktorých sme získali obrovské skúsenosti spojené so zdravím očí. Celému nášmu tímu som vďačný za to, že zdieľajú moje nadšenie pre pomoc ľuďom aj v tomto neľahkom období. Som presvedčený, že tu budeme ďalšie roky, a to dokonca skúsenejší a silnejší, dodáva Jacina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok